200 mailia tunnissa on tarkkaan ottaen 321,8 km/h, ja tämän haamurajan ylittämiseen Scott Kelb -niminen herrasmies on valmistautunut jo seitsemän vuoden ajan. H-hetki hankkeelle koittaa vuonna 2016 ja ajo suoritetaan Bonnevillen suola-aavikolla.

"Run Across the Moon" on hanketta videolle dokumentoivan projektin nimi. Kuulla tarkoitetaan tässä yhteydessä Bonnevillen kuunvalkoista pintaa. Tapahtunutta on seurattu ja dokumentoitu jo kolmen vuoden ajan. Tähänastinen 13-minuuttinen dokumentti alla.

Run across the Moon: Scott Kelb pyörän ohjaimissa Bonnevillessä. Aika ahtaalta näyttää.

Run across the Moon: Scott Kelb pyörän ohjaimissa Bonnevillessä. Aika ahtaalta näyttää.

200 mailia tunnissa satapiikillä on vauhti, jonka saavuttaminen tuntuu mahdottomalta, mutta Kelbin usko näyttää riittävän. Pieniä yksityiskohtia ja erityisesti aerodynamiikkaa virittämällä tavoitetta lähestytään kilometri kerrallaan. Seuraavana on vuorossa täysikokoisen sikaarin rakentaminen pyörän ylle, jolloin aerodynamiikka saadaan hiottua niin optimiksi kuin mahdollista.

Run across the Moonin sivuille pääset tästä. Sivustolla voit myös lahjoittaa rahaa elokuvahankkeen toteutumiseksi. Asiasta kertoi ensin Cyril Huze.