Niin hankimme minulle 250-kuutioisen Kymco Venox’in. Sillä oli hyvä harjoitella, kun en ollut edes mopoa ajanut aiemmin. Olen sitä ikäluokkaa, että henkilöautokortin mukana tuli tämä moottoripyörän ”lahjakortti”.

Eka ajo olikin sitten pyöränhakureissumme Hämeenlinnasta Järvenpäähän. Ja seuraavana päivänä Porvooseen – tässä vaiheessa jo yksin. Nyt kun vuosien mittaan on tullut selväksi, mitä moottoripyöräily on, niin täytyy sanoa, että hieman väärästä päästä tämä harrastus lähti käyntiin.

Jonkinlainen ammatti-ihmisen ohjeistus ja opetus olisi ollut paikallaan. Alussa minulle oli hieman hepreaa jo sekin, miten ihmeessä pyörän saa kääntymään pienessä tilassa. Kukaan kun ei ollut sanonut, että sitä kannattaa hieman vaikka kallistaa.

MC Ylikypsät Kinkut. Ryhmäkuvassa mukana myös muutama Herkkukinkku.

MC Ylikypsät Kinkut. Ryhmäkuvassa mukana myös muutama Herkkukinkku.

Vastatuuli aiheutti pyöränvaihdon

Pyörän vaihto tuli ajankohtaiseksi, kun kerran moottoritiellä kovassa vastatuulessa ei edes kahvat kaakkoon käännettynä pyörä antanut sitä sallittua 120km/tunnissa. Sen jälkeen minulle on kyllä tähän asti riittänyt 800-kuutioiset (ensin Kawasaki VN ja nyt sitten Suzuki Intruder). Näillä on sitten ajettu niin Rautaperseajoja (1-2vrk) kuin Lofoottien ja Norjan reissuja. Sopii minun käteeni.

Ja vielä paremmin hyvässä seurassa! Kuulun – ainakin minun mielestäni – Suomen parhaimpaan naismotoristikerhoon Mc Ylikypsät Kinkut. Meillä on rento meininki ja kaikenlainen kuppikuntaisuus puuttuu. Kesän aikana meillä on viikoittaiset kokoontumisajot sekä muutamia pidempiä reissuja.

Meitä ei tauoilla paljon moottorit ja mekaniikka kiinnosta, enemmän juttua riittää ajovarusteista (värit/mallit) ja miten saisi kampauksen kestämään kypärän alla. Ja kun kaikki olemme ylikypsässä iässä, tuntuu kuin olisi saanut paljon uusia, ihania siskoja itselleen.

Nyt on muutama ajokerta tältä keväältä takana. Aivan erkkinä odotan taas kesää ja kilometrejä. Pieni ruosteenpoisto näin talven jälkeen on kyllä ensin kohdallaan.

Kaikille motoristeille mukavia ja turvallisia kilometrejä. Muistetaan taas pitää maltti mielessä ja pyörät kohti asfalttia.

T. Marru Honkanen, Mc Ylikypsät Kinkut

Aiheesta aiemmin sivuillamme: MC Ylikypsät kinkut: vain aikuisille ja ennenkaikkea huumorintajuisille naisille