Ville olet tuttu näky eri MP-tapahtumissa. Miten oma harrastuksesi moottoripyöräilyn parissa aikoinaan alkoi?

– Olen ikäni pyöräillyt, jo kauan ennen kuin sain ajokortin."Rikos vanhentunut". Opettelin rassaamaan itäpyöriä ja sitä kautta lähdin opettelemaan tätä muutenkin. Eri moottoripyöriä on ollut lukematon määrä, ihan mahdotonta enää muistaa kuinka monta. Viimeisimmät kolme ovat olleet Harrikoita ja siinä merkissä nyt pysytään.

Kavereiden pyöriin olen talvisin tehnyt remppoja, kun on ollut korjaamokalustoa ja kesällä aika kuluukin sitten pyörien päällä. Tällä hetkellä asun Sirpan kanssa Tampereella ja olen aina ollut tämmöinen "Lonely Rider". Kaikki motoristit ovat kivoja tuttuja ja kavereita.

MP-toiminnassa olen ollut mukana vähän joka puolella Suomea. Ajaessa puolestaan sadetutka kertoo, missä ei sada ja etupyörä yleensä kääntyy aurinkoiseen suuntaan. Siihen suuntaan sitten mennään kavereita tapailemaan. Yhdessä liikutaan ja nythän on Suomen virallisin Tarakkaharakka Sirpa "Naapeli" kyydissä, Monsieur-Ville Kauppinen hymyilee lämpimästi.

Missä te muuten tapasitte?

– Onhan me tavattu eri tapahtumissa, mutta ei olla toisiamme kunnolla tiedostettu. Facebookissa aloimme kommentoimaan toistemme postauksia ja pikkuhiljaa juttelemaan vähän enemmän. Viime kesänä sitten menimme ensimmäisen kerran Yyteriin yhdessä ja siitä se oikeastaan lähti, muistelee Sirpa Schnabel.

Mösjöö ja Naapeli.

Mösjöö ja Naapeli.

Ville, sinä ilmiselvästi ajat paljon. Paljonko kilometrejä mittariin kaudessa kertyy?

– Yli 20 000 kilometriä joka kesä, paitsi viime kesänä. Alkukesästä oli niin paljon remontteja, mitä olin luvannut tehdä alta pois. Olen ollut järjestämässä tapahtumia ja mielelläni sitä teen, sosiaalinen tyyppi kun olen, eli mielelläni autan kaikkia ihmisiä. Kuten tien päällä, motoristit auttavat toisiaan ja kun autetaan, niin sitten homma tehdään loppuun asti. Luvatut projektit veivät ajokaudesta sen verran paljon aikaa, että ajokilometrit jäivät viime kaudella varmaan 10 000:n.

Onko mitään tietoa, mihin ensi ajokausi vie?

– Kelien lisäksi seurataan tiiviisti Rallikalentereita ja mitä ystävät missäkin järjestävät. MKKV:n (Motoristit Koulukiusaamista Vastaan) toiminnassa on molemmat oltu mukana. Olen osallistunut niihin, sillä aihe on itseäni lähellä, kun aikoinani olen itsekin ollut koulukiusattu. MKKV tulee olemaan tärkeässä osa määriteltäessä kesän liikkeitä. Riippuu Sirpan lomista, mutta tarkoitus on mennä tänä kesänä mukaan MKKV:n Lapin kiertueelle. Harmitti, kun viime kesänä sinne ei päästy, mutta korvasin tuon poisjääntini siten, että osallistuin mahdollisimman moneen perus-MKKV:n koulutapahtumaan. On ollut kiva huomata, kuinka osallistujien määrä tapahtumissa on koko ajan kasvanut. Sirpa ei, ikävä kyllä ole päässyt osallistumaan koulutapahtumiin työnsä puolesta, mutta on MKKV:n jäsenenä hengessä mukana. Onhan tuo oma työ lastentarhanopettajana jo ennaltaehkäisevässä roolissa, mitä tulee kiusaamiseen, joten työtä riittää silläkin saralla, Monsieur-Ville pohtii.

Sirpa, kuinka ylläpitämäsi Tarakkaharakka FB-ryhmä jaksaa?

Suomen virallisen Tarakkaharakan itse suunnittelema kerhotunnus.

Suomen virallisen Tarakkaharakan itse suunnittelema kerhotunnus.

– Toki sinne saisi tulla enemmän kirjoituksia, kommentteja ja tapahtumapostauksia muiltakin, ettei mene pelkästään meikäläisen sooloiluksi. Ihmiset varmaan aktivoituvat, kun ajokausi jälleen alkaa ja lähtevät liikkeelle. Ja kaikki ovat edelleenkin lämpimästi tervetulleita mukaan ryhmään oli sitten varsinainen Tarakkaharakka tai ei, toivottaa Sirpa Schnabel.

Meillä monilla on lempi- tai lisänimiä. Mistä lisänimi Monsieur on tullut?

– Se tuli aikoinaan Helsingin Ressussa ranskan tunneilta. Siellä oli kaikilla ranskalaiset nimet. Siitä se sitten lähti ja on pysynyt. Aika moni tunnistaa pelkästä Mösjööstä, kuittaa Monsieur-Ville Kauppinen.

- Monsieur Ville ja Sirpa "Naapeli" toivottavat turvallisia kilometrejä motoristeille alkavalle ajokaudelle :)

Lue myös tämä: Saammeko esitellä: tarakkaharakat FB-ryhmä motoristien ajotukijoukoille