Artiola Racing Team kisasi ensin Virossa ja viime viikonloppuna Hockenheimissa sekä eilen sunnuntaina kahden osakilpailun verran Saksan Oscherslebenissä, jossa 27 sivuvaunuratamoottoripyörää kilpaili kansainvälisessä sivuvaunukisassa. Oscherslebenin kilpailut olivat Artiola Racing Teamin voittojuhlaa, heidän johdettuaan kilpailuja heti lauantain aika-ajoista alkaen. Maamme-laulu soi eilen kaksi kertaa kiitos Markku Artiolan ja Kasper Arokiven. Tavoitimme Maken puhelimitse sunnuntai-iltana.

– Tämä kausi loppui paremmissa merkeissä viime vuoteen verrattuna, Markku Artiola totesi viitaten viime kilpailukauden onnettomuuteen, jonka takia loppukausi jäi ajamatta.

– Tulin näin ja voitin, Artiola lisäsi humoristiseen tyyliinsä.

Oscherslebenissä ajettiin viikonlopun aikana kunnon Suomi-Ruotsi maaotteluhengessä. Lauantain aika-ajoissa Artiola/Arokivi ajoi sadekelissä paalupaikalle ruotsalaisen Rasmus Dombernowsky ja hänen suomalaisen purkkarinsa Anssi Rekolan ajaessa toiseksi. Eroa ruotsalaiseen oli 2.626 sekuntia.

Odotusta lähdön viivästyttyä.

Sunnuntain ensimmäisen osakilpailun alkua jouduttiin odottamaan, että radalle valunut öljy saatiin siivottua sieltä pois. Ylimääräisestä odottelusta huolimatta Artiola/Arokiven keskittyminen ei päässyt herpaantumaan, vaan he ajoivat selvään voittoon kymmenen sekunnin erolla. Myös ensimmäinen osakilpailu oli sadekelin kisa. Iltapäivällä sää kirkastui, rata kuivui ja radalla nähtiin kunnon taistelu päivän toisen osakilpailun voitosta.

– Startti onnistui hyvin ja johdimme kisaa neljä kierrosta. Kisan tiimellyksessä otimme kontaktia Axellsonin kanssa ja mentiin hetken "kylkimyyryä", jolloin saksalaiset Lingen/Bosch päästivät meistä molemmista ohi. Viisi kierrosta ajoin kolmantena. Axellson ohitti Lingenin ja jossain vaiheessa mekin menimme pääsimme Lingenistä ohitse. Viimeisellä kierroksella kaksi mutkaa ennen ruutulippua menin lopulta ulkokautta Axellsoninkin ohi. Oli ihan kiva ajaa, iloitsee Makku Artiola kerratessaan kisan kulkua tuoreeltaan.

Artiola Racing Teamin Markku Artiola/Kasper Arokivi olivat voittoisia Oscherslebenissä aika-ajoista alkaen.

Hockenheimissa oli jotakin pientä ongelmaa pyörän kanssa. Mistä oli kysymys?

– Vaihtosolenoidi paloi. Se on aika pieni ongelma ja onneksi meillä oli varaosa matkassa, joten se saatiin heti korjattua. Muuten pyörä on toiminut hyvin, Artiola selvittää.

Kuinka uusi purkkarisi Kasper Arokivi on pärjännyt?

– Kyllä hän jo Hockenheimissa alkoi pysyä vauhdissa mukana. Varmaan ensi vuonna pystyn keskittymään vain omaan ajamiseen. Hienosti hän on näin lyhyessä ajassa kehittynyt kunnon purkkariksi, arvioi Artiola.

Kasper Arokivi jatkaa Maken purkkarina ensi kaudellakin. Kuva keväältä kauden alusta.

Joko vetäydytte viettämään talvilepoa?

– 9.-11.11 on Tampereella Invaliidiliiton järjetämät apuvälinemessut, jonne olemme lupautuneet menemään. Muuten tämä kausi alkaa olla tässä. Kiitos kaikille kannustuksesta ja ennen kaikkea kiitos näille tukijoukoille. Kaiken menestyksen takana on aina hyvä tiimityöskentely, Markku Artiola vielä kiittää lopuksi.

Kuten Artiola Racing Team omilla Facebook-sivuillaan toteaa: "Viikolopun kaksi voittoa kruunaa kauden päätöksen hienosti". Tähän on tuskin mitään lisättävää, joten Motouutiset.fi onnittelee Artiola Racing Teamia hyvin sujuneesta kaudesta ja toivottaa turvallista kotimatkaa.

Tässä vielä video palkintojenjaosta:

Aiheesta aiemmin:

Artiola Sidecar Racingin kisakausi jatkuu vaikka SM-sarja päättyikin

Make Artiola teki Imatranajon historiaa - Päivärinta / Kainulainen nappasivat kirkkaasti voiton

Kotimatkalle lähdettiin heti kisojen päätyttyä.