Juttu alla kysymyksineen ja vastauksineen kuten se on Womens Motorcycle Toursin sivustolla. WMT on Alisa Clickengerin yritys. Alisa järjestää moottoripyörämatkoja naisille ympäri Yhdysvaltojen. Tunnetuin hänen järjestämistään matkoista on Van Burenin sisarusten 100-vuotisen Yhdysvaltain halkiajon kunniaksi järjestämä vuonna 2016. Olivia oli mukana tällä tribuuttiajomatkalla.

WMT: Mikä on nimesi, ja miten tulit aloittaneeksi moottoripyöräilyn?

OS: Nimeni on Olivia Solero ja heräsin kauniina kesäkuun aamuna vuonna 2014 polttavaan kysymykseen: miksi minä en omista moottoripyörää? Viikonloppuun mennessä olin ilmoittautunut moottoripyörälläajokoulutukseen ja ajelin keilojen ympäri Fordham Collegen parkkipaikalla Bronxissa. Seuraavalla viikolla sain ajokorttini.

WMT: Minkä ikäinen olit?

OS: Olin juuri viettänyt 47:n syntymäpäiväni.

WMT: Minkä tyyppistä ajoa ajat?

OS: Asun New York Cityn alueella, joten offroad- tai rata-ajo eivät ole niin helposti toteutettavissa, joten pysyttelen teillä. Ja vaikka en moiti ajamista kaupungissa, maanalainen tai polkupyörä ovat nopeampia työmatka-ajossa. Tykkään ajaa paikkoihin moottoripyörälläni, olipa sitten päivä tai yö, tai monen päivän matka. Pidän reittien suunnittelusta kauniitten teitten, maisemien ja hyvien ruoka- tai oleskelupaikkojen löytämiseksi, ja vain ajan.

WMT: Onko moottoripyöräily sinulle fyysinen, henkinen vai tunteellinen kokemus sinulle (vai kaikkea kolmea?)?

OS: Kaikista aktiviteeteistani mitä teen, moottoripyöräily on vähiten fyysistä, vaikka se onkin väsyttävää omalla tavalla. Minulle se on varmasti tunneperäinen kokemus. Moottoripyörä on ketterä ja siinä on mukana vapaus. Tunnen myös itseni paljon enemmän yhdeksi ympäristön kanssa kuin jos olisin autossa - olen alttiimpi elementeille, ja voin haistaa ympärilläni olevat tuoksut, tunnen olevani lähempänä lähiympäristöä ja se saa aikaan seikkailun tunteen minussa. Se voi olla myös hyvin meditatiivista, ja pidän sitä henkisenä.

Olivia Solero.

Olivia Solero.

Moottoripyörällä ajaminen vaatii paljon enemmän keskittymistä kuin autolla ajaminen tai moni muu aktiviteetti mitä teen. Jos olet keskittynyt ajamiseen, siihen, mitä on edessäsi, vasemmalla ja oikealla puolellasi, mitä tapahtuu taustapeileissäsi, tai mitä tapahtuu tiellä, niin mielesi on kirkas. Et todellakaan voi pitää kahta ajatusta mielessäsi samanaikaisesti.

WMT: Facebookissa näen, että ajat siellä täällä ja kaikkialla. Miten päätät minne mennä ja miten matkustat noin paljon?

OS: Minulla on paljon vapautta elämässäni. Työskentelen itselleni eikä työni ole paikasta riippuvaista. Asun kerrostalossa, joten minulla ei ole paljoa huolehdittavaa. Minulla ei ole puolisoa tai lapsia, joten voin aika paljon mennä ja tulla kuten minua huvittaa – vain taloudelliset resurssit asettavat rajat. Joillekin matkoille ajan yksin, ja pystyn hyödyntämään aikatauluja ja tilaisuutta – tapahtuma, ystävä jonka luona vierailla, ystävän mielihalu vierailla jossain. Mutta monet ajomatkoistani on suunniteltu etukäteen. En kuitenkaan yliajattele asiaa. On niin paljon paikkoja, minne mennä - jos vain istut kotona ja pohdit joka vaihtoehtoa, et koskaan pääse minnekään. Menen mieluummin ajomatkalle, joka on vähemmän täydellinen kuin pysyttelen kotona ja suunnittelen täydellistä matkaa.

WMT: Jos nainen tulisi luoksesi kertoen, että suunnittelee moottoripyörällä ajamista, mitä viisauden sanoja sinulla olisi hänelle tarjota?

OS: Aika lailla samat asiat kuin mitä kertoisin miehelle, jos hän tulisi luokseni samoin ajatuksin: Tee se. Ehdottomasti. Ei ole syytä miksi ei. Älä osta unelmiesi pyörää ensimmäiseksi pyöräksesi. Osta jotakin helpommin käsiteltävää tietäen, että kasvat nopeasti ulos siitä. Voit kehittää omia taitojasi pyörällä, jota et aio pitää. Kuka tietää, unelmiesi pyörä saattaa muuttua, kun sinusta tulee kokeneempi.

Löydä heimosi. Ajaminen on paljon hauskempaa ryhmässä, ja kun moottoripyörä vie sinut paikkoihin, niin jotkut parhaista muistoistasi ovat peräisin ihmisistä.

Ole avoin. Moottoripyörä esittelee sinut ihmisille, jotka tulevat tavanomaisen piirisi ulkopuolelta. Tapaat ihmisiä, joita et todennäköisesti olisi koskaan tavannut, jollei teillä olisi yhteistä kiinnostuksenkohdetta.

Olivia Solero.

Olivia Solero.

WMT: Mikä on suurin asia, minkä moottoripyöräily on opettanut sinulle?

OS: Hmm. En tiedä, onko moottoripyöräily opettanut minulle tätä, mutta varmasti se vahvistaa tätä ajatusta: Olen kykenevä tekemään mitä tahansa.

WMT: Mikä on parasta yksin ajamisessa?

OS: Niin paljon kuin pidänkin ryhmässäajosta ja rakastan kokemuksien jakamista, ja olen kaukana ujosta, minulla on enemmän kohtaamisia tien päällä - bensa-asemilla, levähdyspaikoilla, ravintoloissa - tapaamieni ihmisten kanssa kuin jos ajan ryhmässä.

WMT: Mitä aiot seuraavaksi?

OS: Eräs saksalainen ystävä, jonka tapasin moottoripyöräilyn kautta, asuu Berliinissä ja suunnittelemme Euroopan turneeta ensi kesälle.

WMT: Kiitos Olivia tarinasi jakamisesta kanssamme.

Olivian tarinan voit lukea myös Womens Motorcycle Toursin sivuilta. WMT tarjoaa erilaisia ajomatkoja ympäri Yhdysvaltojen; viikonloppuajoja ja pidempiäkin sellaisia. WMT:n fokus on yksilöllisessä kokemuksessa sekä toveruudessa tien päällä. Kyse on naisten toisille naisille järjestämistä mahdollisuuksista seurata unelmiaan sekä elää elämää, jota he rakastavat. Lisätietoja täällä

Motouutisten puolesta kiitos sekä WMT:lle että Alisa Clickengerille ja myöskin Olivia Solerolle mielenkiintoisista ajatuksista ja haastattelun julkaisuluvasta.

Aiheesta aiemmin:

Satavuotisajo Yhdysvaltain halki kahden hurjapääsisaruksen kunniaksi