Kuulin, että perjantai-iltana viestittelit "mie romahan". Miksi?

– Oli pieniä viime hetken kommunikaatioasioita. Vettä ei löytynyt ja sähkötolpat olivat kiinni, mutta lopulta kaikki saatiin järjestettyä, kertoi Marja "Marru" Suominen iloisesti.

– Muuten kaikki meni ihan hyvin, ja jaksoin vielä bilettääkin. Meni aika myöhään, kun jäätiin kuuntelemaan V5-bändiä. Tosin iltajuhlassa olisi saanut olla porukkaa enemmänkin, mutta osa lähti Kuusisaaresta ajamaan suoraan kotiin ja toisilla puolestaan majoitus oli jossakin kauempana, Marru pahoitteli.

– On tullut kovasti positiivista palautetta, ennen kaikkea liikenteenohjauksesta. Meillähän on ennakkoon kokemusta tapahtumien järjestelyistä, ryhmäajosta ja sen ohjaamisesta. Tosin pienemmässä muodossa. Nyt kun paikat olivat haasteellisempia, niin onneksi meillä oli apunamme Autoliiton kokeneita liikenteenohjaajia, jotka myös opastivat meidän omaa porukkaa ja poliisit tekivät oman työnsä. Oli kiva, että ihmiset tykkäsivät alueesta ja puitteista. Ja kun sääkin oli suosiollinen, toki Kuusisaaren hiekkamyrkylle emme voineet mitään, Marru jatkoi.

– Ihmiset kehuivat, että oli hieno tapahtuma ja erityisesti kun tämä järjestettiin nimenomaan meillä täällä Oulussa. Paikalla oli paljon sellaisia ihmisiä, jotka osallistuivat ensimmäistä kertaa HMKP:än ja olivat valmiita osallistumaan jatkossakin. Hyvä kun tällä tavalla saadaan aktivoitua porukoita osallistumaan vastaisuudessakin.

Siihen nähden, että Oulu on verrattain pohjoisessa, saatiin hyvä määrä osallistujia. Oli hienoa nähdä jälleen motoristien yhteisöllisyys. Lupasimme palkita suuriman kerhon tai suurimman paikalle tulleen ryhmän. Jari Peltonen vaimoineen keräsi eri Etelä-Suomen kaupungeista 49 motoristia tänne Ouluun. Se oli hienosti järjestetty Peltosen pariskunnalta. Sain valitettavasti liian myöhään tietää, että he lähtivät Kuusisaaresta suoraan toisaalle, eivätkä tulleet iltajuhlaan, jossa palkinto oli ajateltu jakaa. Jos olisin sen päivällä tiennyt, niin olisin antanut palkinnon lavalla, mutta nyt palkinto toimitetaan heille erikseen, Marru pahoitteli.

Hymyilevän Motoristin Kevätpäivän virallista vanteenluovutusta ei voitu Kuusisaaressa tehdä, koska mikään kerho ei ole vielä lupautunut järjestämään ensi vuoden tapahtumaa. Miten sinun kerhosi?

Hymyilevän Motoristin Kevätpäivän virallista vanteenluovutusta ei voitu Kuusisaaressa tehdä, koska mikään kerho ei ole vielä lupautunut järjestämään ensi vuoden tapahtumaa. Miten sinun kerhosi?

– Tällä hetkellä päällimmäisenä ajatuksena on helpottava tunne siitä, että saimme pääsääntöisesti onnistumisen kokemuksia kaikille jäsenillemme. Olen hirveän kiitollinen kaikille. Saimme hyviä yrityskumppaneita, jotaka heti alusta lähtivät matkaan. Lehti on saanut hyvää palautetta. Tämä oli toive minkä esitin, että saadaan järjestettyä HMKP ja toive toteutui. Tämä oli ainutkertainen kokemus. Olemme kaikki sitä mieltä, että emme ota uudestaan haastetta vastaan, vakuutti Marja "Marru" Suominen.

– On harmi, ettei vanteenluovutusta voitu suoritta, koska ensi vuodelle ei ole tiedossa järjestäjää HMKP:lle. Olen itse ollut useasti näkemässä kun vanne on luovutettu, se on niin juhlallinen tilaisuus. Mietin, miten voisi auttaa tai helpottaa järjestäviä kerhoja, että tämän suuruisen tapahtuman järjestäminen ei tulisi niin valtavan raskaaksi ja haastavaksi? Voisi esimerkiksi laatia "tapahtumajärestämismallin", missä olisi aikaisemmilta järjestäjiltä tietoa, vinkkejä ja käytännön opastusta mitä kaikkea tulee ottaa huomioon. Olisiko mahdollista saada sponsorina SMOTO:lta liikenteen ohjausliivit? Vie valtavasti aikaa hakea kyseessä olevia asioita ja firmoja, joiden kanssa mahdollisesti voi tehdä yhteistyötä. Itselleni oli apua siitä, että olen ollut niin kauan mukana järjestötoiminnassa ja järjestänyt aikaisemminkin eri tapahtumia. Lisäksi kun tuntee ihmisiä ympäri Suomea, niin tietää keneltä voi kysyä neuvoa ja apua, Marru pohtii.

– Meilläkin oli monta ihmistä mukana eri järjestelyissä. Itse pistin merkille, että annettujen ohjeiden pitää olla täsmällisiä. Pidämme vielä jälkipuinnin, missä onnistuimme ja missä oli parantamisen varaa. Ihme kyllä vieläkään ei väsytä, mutta voi olla että väsy tulee huomenna kun saadaan pysäytysmerkit palautettua.

Marrulla riitti vientiä lauantain mittaan.

Marrulla riitti vientiä lauantain mittaan.

Lauantaina järjestetyssä iltajuhlassa sait kerholtasi henkilökohtaistakin kiitosta.

– Olen onnellinen ja otettu minulle myönnetystä Oulu MC:n kunniajäsenyydestä. Kun on niin kauan tehnyt tätä touhua, ollut pariin otteeseen Oulu MC:n puheenjohtajanakin, niin tämä tuntuu todella mukavalta. Kiitos ihan kaikille, päättää Marja "Marru" Suominen.