– Täällä Hyvinkään sairaalassa odottelen leikkaukseen pääsyä, tämän päivän aikana kuitenkin leikataan. Mutta hei, edellisellä kierroksella ennen kaatumista tein oman rataennätykseni 1.31, riemuitsi Ulla Kulju.

Takana ajanut Niko Heikkala näki Ulla Kuljun hurjan ilmalennon. Kuva: Niko Heikkala.

Takana ajanut Niko Heikkala näki Ulla Kuljun hurjan ilmalennon. Kuva: Niko Heikkala.

– En muista tarkkaan mitä tapahtui. Huomasin, että ajolinja oli menossa pitkäksi ja ajattelin, että kurvaan nurmikon kautta, hidastaakseni vauhtia ja päästäkseni takana tulevat ohi, mutta etupyörä töksähtikin pehmeään hiekkaan. Tulin kasvoilleni. Leuassa ja kasvoissa on ruhjeita ja siinä samassa oikea olkapää revähti ja lisäksi vasen reisiluu meni poikki polven yläpuolelta. Tero Tupalalle iso kiitos. Hän kävi henkilökohtaisesti hakemassa minut radalta.

Olin ottanut itse kypärän pois ja kuulemma nauranut. Itselläni seuraavat muistikuvat ovat vasta varikolta, kun Antero nosti minut pyörätuoliin. Olin kysynyt samoja asioita moneen kertaan ja puhunut sekavia. Eli aika kovan aivotärähdyksen sain. Tero antoi minulle pillerin. Sanoi, että se on vahvempaa kipulääkettä. Se näytti sellaiselta siniseltä pilleriltä, niin olin kysynyt Terolta, että onko varmasti kipulääkettä vai alkaako tällä vain seisomaan, Kulju kertaa tapahtumia nauraen.

Pyörä säästyi kohtuullisen vähillä vaurioilla.

– Onhan tämä aika iso harmistus. Make (Marko Rättö) oli sydänsuruissaan, kun ennen kaatumista kaikki meni niin hyvin, pyörä toimi hienosti, saatiin karsittua virheitä ja ajaminen meni kaikin puolin eteenpäin. Mutta pakko myöntää, että kausi on nyt tässä. Tuntuu, kuin olisin pettänyt kaikki sponsorini ja tukijani. Heidän avullaan sain rahat kokoon, että pääsen Magny-Coursiin ajamaan ja nyt kävikin näin.

Mutta haluan jälleen tehdä hyvää. Koska koko teamin matkat, majoitukset ja kisamaksut on maksettu, niin lahjoitan Jarno-Pekka "Jape" Parviaiselle omat matka- ja kisalippuni, että saadaan suomalaista väriä Magny-Coursin radalle. Kysyin jo kisajärjestäjiltä, että se käy heille. Jape voi ajaa sijastani, minun pyörälläni ja kisanumerollani sen kisan. Toivottavasti hän pääsee lähtemään, sillä niitä jo maksettuja matkoja ja kisamaksuja ei kuitenkaan saa enää mistään takaisin, jatkoi Ulla Kulju toivorikkaana.

– Hetken mietittiin Maken kanssa, jos ajopuvun saisi vedettyä tuohon operoitavan jalan päälle tai että olisin lähtenyt "kisaturistiksi", mutta Antero (Kemppainen, Ullan mies) katsoi minua sillä tavalla, että jätetään väliin, Kulju vitsaili.

Ulla Kulju Hyvinkään sairaalassa odottamassa leikkaukseen pääsyä.

– Soitin töihin, sairaslomaa tästä varmaan tulee, mutta pitää katsoa jos saan jotenkin sovittua, että voisin tehdä töitä kotoa päin. Luonteelleni ei oikein sovi istua 6-8 viikkoa tekemättä mitään. Siinä hajoaisi pää. Kunhan näkee kuinka tuo jalka paketoidaan leikkauksen jälkeen, niin Make on luvannut työnnellä minua sovituissa sponsoritilaisuuksissa, ja toivottavasti olen sen verran toipunut, että päästään kauden päättäjäisjuhliin, kertoi Ulla Kulju vielä lopuksi.

Motouutiset toivottaa Ulla Kuljulle pikaista paranemista.