Englantilaiset vapaaehtoiset Blood Bikerit toimittivat vuonna 2017 kaikkiaan yli 73 000 (!) annosta perille sairaaloihin ympäri Englannin. Kuljetusten sisältö saattoi olla verta, lääkkeitä, toimivia elimiä ja jopa äidinmaitoa. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä 3372 vapaaehtoista kuljettajaa.

Oheisen dokumentin on ohjannut David Hayes ja se on tuotettu yhteistyössä lontoolaisen tuotantoyhtiö Contran kanssa. Lyhyt dokumentti on kunnianosoitus Blood Bikereille, ja se on hyvin toteutettu sekoitus haastatteluja ja dynaamista ajokuvaa. Se luo intiimin muotokuvan niistä miehistä ja naisista, jotka ajavat ristiin rastiin maata moottoripyörillä ihmishenkiä pelastamassa.

Samalla kun Blood Bikerit tuovat tarvikkeet paikalle nopeammin, heidän toimintansa säästää julkisten organisaatioiden varoja, jotka voidaan sitten suunnata muualle.

Blood Bikers of England. Kaikki yli 3300 kuljettajaa ovat vapaaehtoisesti mukana korvauksetta.

Blood Bikers of England. Kaikki yli 3300 kuljettajaa ovat vapaaehtoisesti mukana korvauksetta.

Mikä on sitten tuonut ihmisiä veren- ja elimienkuljetukseen vapaaehtoistyönään erikoistuneiksi motoristeiksi? Moni on tullut mukaan, kun heidän läheisiään on joutunut sairaalaan ja ovat halunneet kiitollisuudestaa antaa omalla toiminnallaan takaisin sairaaloille näiden hyvästä työstä. Osa taas puolestaan on itse joutunut sairaalaan ja pelastunut veren- ja elinsiirtojen avulla.

Blood Bikereiden toiminnasta saat lisää tietoa heidän kotisivuiltaan täältä tai aiemmin kirjoittamastamme jutusta: Moottoripyörät hyötykäytössä: veri ja kudokset kuljetetaan nopeasti moottoripyörillä.

Asiasta kertoi ensin Morebikes. Mikäli lyhytdokumentti ei näy alla, voit katsoa sen täällä.