Julkaisemme joulun ja Uuden Vuoden välisenä aikana vuoden 2021 luetuimmat jutut uudelleen toimituksen osittaisen lomallaolon vuoksi. Hauskaa Joulun ja Uuden Vuoden odottamisen ja vaihtumisen aikaa kaikille!

Tämä juttu oli vuoden 2021 9. luetuin.

Suzuki Hayabusa 2021, mittaristo.

Suzuki Hayabusa 2021, mittaristo.

Kerroimme viime lauantaina, että Suzuki avaa nettisaluunan, jossa se muun muassa kertoo tuotteistaan ja julkistaa uutuutensa. Saluunan virallinen avajaispäivä on 5. helmikuuta. Ja mikä sopisikaan paremmin avajaispäivän uuden mallin esittelyksi kuin Hayabusa?

Ohessa video, joka kertoo omaa kieltään asiasta. 

Videolla pyörä jopa näkyy, ja näkyvyyttä on hieman yritetty parantaa oheisissa kaappauskuvissa.

Suzuki Hayabusa 2021 kaarteessa. Videokaappaus.

Suzuki Hayabusa 2021 kaarteessa. Videokaappaus.

Pyörässä on vanhan Hayabusan sukulaispiirteet tallella, kuten odotettua.

Jotain pyörästä voidaan oheisen videon perusteella sanoa, ja ainakin siinä on digimittariston lisäksi tarjolla myös kunnolliset analogiset nopeus- ja kierroslukumittari. Videolla pyörän nopeus radalla hiipii sinne 190 mailin, eli 305 km/h tunnissa, markkeriin, joten suorituskykyä on luvassa. Mittaristo on makean näköinen.

Mittaristossa näkyvät kirjaimet SDMS kertovat siitä, että tarjolla on useampia moottorin tehokarttoja. Pyörässä näyttää myös olevan poiskytkettävä shifteri.

Suzuki Hayabusa 2021 takaa. Videokaappaus.

Suzuki Hayabusa 2021 takaa. Videokaappaus.

Visordownin mukaan pyörän alusta tulee olemaan monipuolisesti säädettävä ja täysin uudenlainen, enempää tietoa ei vielä ole tarjolla, mutta 5. helmikuuta olemme viisaampia.

Vanhan Hayabusan tuonti Eurooppaan lopetettiin, kun sen moottori ei täyttänyt Euro 5 päästönormia. Valmistus ja myynti EU:n ulkopuolelle on jatkunut Euro 4 -versiolla.

Oheisen tiiserivideon voit katsoa myös täällä

Aiheesta aiemmin:

Suzuki avaa uuden globaalin "Saluunan" helmikuussa – myös uusien mallien esittelyyn

 
Teksti Erkki Mäki, video Suzuki.