Sam Lowesista (Elf Marc VDS Racing Team) tuli ensimmäinen brittikuljettaja, joka voitti GP-sarjan avauskisan sitten suuren Barry Sheenen vuoden 1979 voiton. Lowes onnistui pitämään kovasti hänet haastaneen Red Bull KTM Ajo -tallin Remy Gardnerin takanaan kakkosena ja kolmanneksi podiumille nousi viimeisen kierroksen kaksintaistelun päätteeksi Fabio Di Giannantonio.

Moto2 podium:

Moto2 podium vasemmalta: Gardner, Lowes ja Di Giannantonio

Moto2 podium vasemmalta: Gardner, Lowes ja Di Giannantonio

  • 1 Sam Lowes - Elf Marc VDS Racing Team - Kalex - 40:03.123
  • 2 Remy Gardner - Red Bull KTM Ajo - Kalex - +2.260
  • 3 Fabio Di Giannantonio - Federal Oil Gresini Moto2 - Kalex - +5.228

 

Sam Lowes:

"Olen tehnyt tämän kisan eteen töitä viimeiset muutamat kuukaudet ajaen harjoituksissa ja sitten pääsin siihen tilanteeseen missä olen nyt, joten tämä on hienoa. Aamun lämmitysharjoitusten kolari ei kuulunut suunnitelmiin, ja tuuli on voimakas, minun tyylini on muihin verrattuna hieman erilainen. En kallista niin paljon, joten minulla on paljon pintaa kaarteeseen tullessa, ja yritin pysyä matalana ja pysyä erossa tuulesta, mutta kisa oli vaikea, eikä virheisiin ollut varaa. Suoritukseni oli vahva, ja olen ylpeä itsestäni ja tiimistäni, kun pystyimme aloittamaan vuoden näin. Viimeiset 10 kierrosta olivat vaikeat, mutta olen todella onnellinen ja teemme saman uudelleen ensi viikolla, Lowes ilakoitsi.

Moto3:n avauskisa toi Ajon tallille maksimipisteet

Moto3-luokka oli tiukkaa kisaamista ja Aki Ajon talli otti kaksoisvoiton.

Moto3-luokka oli tiukkaa kisaamista ja Aki Ajon talli otti kaksoisvoiton.

Moto3-luokassa avattiin kausi tyylillä, ja Aki Ajon suojatit valtasivat kaksi ensimmäistä sijaa. Talli sai kisasta maksimipisteet, kun Red Bull KTM Ajon Jaume Masia voitti tallikaverinsa ja tulokassensaatio Pedro Acostan, joka kuitenkin kuittasi kakkossijan ennen Petronas Sprinta Racingin Darryn Binderia. Kisan tiukkuudesta kertoo omaa kieltään se, että kaikki kolme mahtuivat maaliviivalla alle sekunnin kymmenyksen sisään.

Seuraava MotoGP-kisa on jo ensi viikonloppuna Losailin radalla.

Moto3 podium

Moto3 podium vasemmalta: Guevara, Binder ja McPhee

Moto3 podium vasemmalta: Guevara, Binder ja McPhee

  • 1 Jaume Masia - Red Bull KTM Ajo - KTM - 38:29.620
  • 2 Pedro Acosta - Red Bull KTM Ajo - KTM - +0.042
  • 3 Darryn Binder - Petronas Sprinta Racing - Honda - +0.094

 

Jaume Masia:

"Olen erittäin onnellinen tästä voitosta, todistimme potentiaalimme ja sen työn, mitä teimme talvella. Ei ollut helppoa hallita tätä kisaa, kovaa tuulta nopeissa kaarteissa ja kun tulin ensimmäiseen kaarteeseen viidentenä tai kuudentena, niin se oli vaikeaa. Pidin mieleni niin tyynenä kuin mahdollista ja yritin keskittyä viimeisillä kierroksilla ja olla tekemättä virheitä. Tulin viimeiselle kierrokselle ensimmäisenä, yritin puristaa vielä lisää ja ajaa hyvän puhtaan kierroksen ilman virheitä. Lopussa en ollut sataprosenttisen varma, josko ylitin maalilinjan ensimmäisenä, lopulta näin tein ja haluan kiittää tiimiäni ja perhettäni kannatuksesta. Tapaamme taas ensi kisassa."

Teksti Erkki Mäki, kuvat MotoGP