Ducati jatkoi positiivista kasvuvirettä, joka alkoi vuoden 2020 toisella puoliskolla. Italialainen moottoripyörävalmistaja toimitti asiakkailleen 12 803 moottoripyörää tammi-maaliskuussa 2021. Siinä oli 33 % kasvu viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Lisäksi myynti kasvoi kaksi prosenttia koronavapaan vuoden 2019 lukuihin nähden.

– Ensimmäisten kuukausien tulos on erittäin positiivinen. Moottoripyörien toimitusten määrä asiakkaille ensimmäisellä neljänneksellä kasvoi ei ainostaan vuoteen 2020 verrattuna, jossa näkyi jo koronan vaikutus, vaan myös verrattuna vuoteen 2019. Vielä merkittävämpi on tilausportfolion koko neljänneksen lopulla, mikä on paras, mitä meillä on koskaan ollut. Siinä on 93 prosentin kasvu verrattuna vuoteen 2020 ja 135 prosentin kasvu verrattuna vuoteen 2019, Ducatin pääjohtaja Claudio Domenicali iloitsi.

Hän otti myös kantaa tämän hetkiseen moottoripyörävalmistajien hankalaan tilanteeseen toimittaa moottoripyöriä markkinoille osien ja raaka-aineiden vaikean saatavuuden vuoksi.

– Kannattajamme arvostavat vuoden 2021 mallivalikoimaamme ja Ducatisti-perheen jäsenmäärä on kasvussa. Globaali markkinatilanne on myönteinen kaksipyöräisten maailmassa, kun taas toimitus- ja kuljetussektorit ovat paljon monimutkaisemmassa jamassa, toimitusten viivästymisten ja eri raaka-aineiden pulan vuoksi. Siksi on vaikeaa tyydyttää intohimoisten asiakkaittemme kysyntää, mutta olemme Ducatilla vahvasti motivoituneita tehdäksemme kaikkemme vähentääksemme tilanteen aiheuttamaa epämukavuutta, Domenicali päätti.

Ensimmäisen vuosivartin 2021 aikana Italia oli taas kerran Ducain suurin markkina, sinne toimitettiin kaikkiaan 2354 pyörää. Seuraavana tuli USA 1723:lla ja kolmantena Saksa 1275:llä pyörällä. Parhaiten menestynyt oli Scrambler 800 mallisarja, kun taas Multistrada V4 oli eniten asiakkaille toimitettu malli ja seuraavaksi tuli Streetfighter V4.

Teksti Erkki Mäki, kuva Ducati.