Harley-Davidson tiedotti reilu kuukausi sitten eriyttävänsä sähkömoottoripyörät omaksi Livewire-brändikseen. Nyt Motorcycle kertoo, että ensimmäinen, ensi kuun 8. päivä julkisuudessa esiteltävä malli on nimeltään Livewire One. Asia selvisi, kun Harley ilmoitti Yhdysvaltain liikennevalvontaviranomaiselle, NHTSA:lle asiasta VIN-numerointisarjan yhteydessä.

VIN-numerointi paljastaa myös, että pyörässä tulee olemaan 101 hevosvoimaa. Vertailun vuoksi, vuosimallin 2020 Harley-Davidson Livewiren teho oli VIN-selvityksessä ilmoitettu 70 hevosvoimaksi. Harley-Davidsonin 117 kuutiotuuman Milwaukee-Eight -moottorille on vastaavasti ilmoitettu 105 hevosvoiman teho.

Livewire One sai mallikoodin LW1, mikä erottaa sen vanhasta Livewirestä. Lisäksi se lasketaan vuoden 2021 malliksi. Suuri yllätys ei ole, että pyörä saa mallinimen Livewire One, sillä Harleyn ensimmäinen koskaan valmistama moottoripyörä oli nimeltään Model 1. Livewiren kohdalla numero esiintyy kirjoitettuna.

Livewire-brandin uusi logo.

Livewire-brandin uusi logo.

Harley ilmoitti Livewiren erikseen brändätessään, että seuraava uusi malli esitellään 8. heinäkuuta.

On mielenkiintoista nähdä, onko kyse täysin uudesta mallista, vai onko alkuperäinen Livewire saanut akku- ja moottoripäivityksen, ja onko viimemainittu todellinen, vai onko se tehty softasäädöillä. Ja mitä erikseen brändääminen on mahdollisesti tehnyt pyörän ulkonäölle?

Aiheesta aiemmin:

Harley-Davidson eriytti sähkömoottoripyörät "oikeista" Harrikoista omaksi Livewire-brändikseen