Harley-Davidson of Helsinki eli Hoghaus Oy on toiminut vuodesta 1988. Salonojan omistukseen yritys siirtyi 2010. Yhtiö toimitti konkurssihakemuksen Vantaan käräjäoikeuteen eilen torstaina. Henkilökunnalle asiasta tiedotettiin tänään perjantaiaamuna, Taloussanomat kertoo.

Yrityksen omistaja on sijoittaja Jussi Salonoja, joka syyttää tapahtuneesta Harley-Davidsonia. Salonoja olisi jatkanut toimintaa ja tervehdyttänyt yrityksen talouden velkasaneerauksella. Se ei kuitenkaan sopinut H-D:n Euroopan yhtiölle.

Hoghausin viimeisin tilinpäätös vuodelta 2012 kertoo yhtiön tehneen tappiota 179 000 euroa 4,6 miljoonan euron liikevaihdolla.

Vuoden 2014 aikana toimintansa on lopettanut useita mp-liikkeitä, esimerkiksi Harley-Davidson of Kuopio maaliskuussa sekä Kuvan Mp-Palvelu Jyväskylässä elokuun puolivälissä. Leningrad Cowboysista tunnetun Sakke Järvenpään H-D Center Järvenpäässä teki konkurssin puolestaan jo pari vuotta sitten.

Kolme takaisinkutsua jo tänä vuonna

Harley-Davidsonin myynti on kasvanut maailmanlaajuisesti, mutta samalla yritys on paininut laatuongelmien kanssa. Yritys on joutunut tekemään ainakin kolme isompaa takaisinkutsua tämän vuoden aikana.

Se on takaisinkutsunut mm. 66 421 vuosimallin 2014 ABS-jarruilla varustettua Touring ja CVO Touring-pyörää, vuosimallien 2013-2014 FXSB ja FXSBSE -pyöriä kaikkiaan 9100 kappaletta ja 3300 kappaletta FXDL Dyna Low Ridereita. Kaikki kolme takaisinkutsua eri vikojen vuoksi.

Aiheesta aikaisemmin sivuillamme:

Harley-Davidson takaisinkutsuu yli 66 000 tuliterää pyörää

Harley-Davidsonilla takaisinkutsu

Harley-Davidson takaisinkutsuu 2014 FXDL Dyna Low Ridereita