Uusi malli kantaa nimeä Harley-Davidson Sportster S, kertoo Motorcycle. Pyörässä käytetään Pan American 1252 cm3 nestejäähdytettyä DOHC-V-twin-moottoria modifioituna 121 hevosvoiman tehoiseksi.

Tieto on saatu NHTSA:n, U.S. National Highway Traffic Safety Associationin, eli USA:n liikenneviranomaisen mallirekisteröintitiedoista. VIN-dekooderi paljastaa, että pyörästä käytetään Sportster S -mallinimeä sekä mallikoodia RH1250S.

VIN-numeroinnin mukaan S:n moottorin mallimerkintä on "4", kun taas Pan Americassa käytetään "S"-moottoria. Se kertoo siitä, että moottoreissa on eroa. Pan Americassa moottorin teho on 150 hevosvoimaa, joten 121 hevosvoiman tehoisena Sporsterin moottoria lienee säädetty vääntävämmäksi ala- ja keskikierroksilla.

Voi myös tietysti olla, että pyörästä on jätetty pois säätyvä venttiilien ajoitus, mikä on Pan Americassa. Tehopudotuksesta huolimatta Sporster S on H-D:n malliston toiseksi tehokkain pyörä.

Harley on rekisteröinyt myös mallinimen "Nighster", mutta sitä ei sitten näköjään käytetä tämän mallin kanssa.

Vaikuttaa siltä, että Harley on hautaamassa pikkuhiljaa ilmajäähdytteisillä moottoreillä varustetut mallit.

Revolution Max -moottorisarja on alunperin suunniteltu käytettäväksi neljänä kuutiotilavuudeltaan erilaisena versiona 500-kuutioisesta 1250 cc -kokoon asti.

Harley julkistaa Sportster S:n 13.7.2021, joten palaamme asiaan.

Aiheesta aiemmin:

Motouutiset koeajaa: 2021 Harley-Davidson Pan America Special – laadukas haastaja adventuregenreen

Harleyltä tulossa mysteerimalli, jossa käytetään uutta 150 hv:n Revolution Max -moottoria

Harley-Davidson rekisteröi mallinimen "Nightster" Eurooppaan – mitä luvassa?