Jonathan Rea voitti maailmanmestaruuden heti ensimmäisenä vuonna, kun liittyi Kawasaki Racing Teamiin 2015. Nyt 34-vuotias Pohjois-Irlannista kotoisin oleva Rea suoritti sekä korttiin liittyvät pakolliset kirjalliset että ajokokeen, molemmista läpi ensi yrittämällä.

Opetuksesta huolehti Moto Trainingin Stephen Mills. Hänen huomassaan Rea oppi uusia taitoja ja uusia tapoja ajaa sekä yksityisillä harjoitusalueilla että julkisilla teillä. Ajokkina hänellä oli Moto Trainingin Kawasaki Z650.

Ei ole epätyypillistä, että huipputason moottoriurheilijoilla ei ole mp-korttia, mutta Realle tämä on askel suurempaan vapauteen, kun hän nyt voi arkiliikenteessä ajella millaisella laitteella haluaa.

– Olen niin onnellinen ja ylpeä läpäistyäni moottoripyöräkorttikokeeni. Se on jotain jonka olen jo kauan halunnut tehdä, mutta kilpailusitoumukseni ja kiireinen kalenterini ovat olleet haaste, Rea kertoi.

– Hyödynsin koronan aiheuttamaa kisakatkoa opiskelemalla liikennesääntöjä ja muita teoriaan liittyviä materiaaleja.

– Ensisijainen tavoitteeni oli löytää kouluttaja, jonka kanssa tuntisin oloni mukavaksi ja löysin Moto Trainingin Stephen Millsin Pohjois-Irlannista. Hän opetti minulle kaiken maantieajosta moottoripyörällä, joka on täysin erilaista kuin ajaminen radalla.

– Sinun täytyy olla paljon enemmän varuillasi, sillä ajoympäristö on paljon vähemmän kontrolloitu, ja jopa minä pystyin oppimaan uusia taitoja ja tekniikkoja. Harjoittelu ei ole pelkästään tehnyt minusta parempaa moottoripyöräilijää, vaan olen myös tietoisempi autoa ajaessani.

– Seuraavaksi tulee vastaan ilo päättää, millainen pyörä Kawasakin tuoteperheestä on täydellinen minulle ja ajotarpeilleni. Olen melko varma siitä, että tiedän, mikä sopii elämäntyyliini ja paljastan valintani lähitulevaisuudessa, Rea päättää.

Voit katsoa allaolevan videon Rean treenaamisesta myös täällä.

Lähde: Kawasaki.