Teini-ikäinen moottoripyöräilijä on joutunut syytteeseen onnettomuuden lavastamisesta Mansfielidissä Nottinghamshiressä. Huijaus johti kaikkien pelastusviranomaisten saapumiseen paikalle hoitamaan "onnettomuutta".

Teini löytyi makaamasta moottoripyöränsä alta kadun varrelta Botany Avenuelta. Paikalle saapunut autoilija kutsui paikalle pelastusviranomaiset, minkä jälkeen tie suljettiin ja paikalle tulivat sekä ambulanssi, poliisi- että paloauto.

Nuorukainen valitti, ettei voinut tuntea jalkojaan, ja vaikutti vaipuvan ajoittain tajuttomuuteen ennen kuin hänet vietiin sairaalaan.

Kun poliisi ryhtyi tutkimaan, mitä onnettomuudessa oli oikeastaan tapahtunut, se törmäsi valvontakameravideoon, jonka voit nähdä tämän jutun lopussa. Siinä kuljettaja aivan selvästi nähdään asettelemassa tietoisesti ja tarkoituksella pyöränsä "onnettomuusasentoon" kadulle ennen kuin hän itse kömpii osittain maksiskootterinsa alle.

Vasta kun hän näki CCTV-tallenteen, hän suostui myöntämään lavastaneensa koko tapahtuman.

Sen lisäksi että nuorukainen haaskasi poliisin, ambulanssin ja palomiesten aikaa sekä tukki tien noin tunniksi, suurimman vaaran hän aiheutti sillä, että todelliset hätäpuhelut olisivat voineet jäädä vastaamatta ja apu tapahtuneeseen mahdollisesti hengenvaaralliseen tilanteeseen jäänyt antamatta.

Poliisin kommentti tapahtuneeseen oli, että jokainen huijaus tai epäsopiva puhelu voi viivyttää meitä vastaamasta oikeisiin hälytyksiin ja saattaa asettaa jonkun muun hengenvaaraan.

Paikalla kolmen viranomaisen edustajat ja tie suljettuna. Valvontakamerakuvaa.

Paikalla kolmen viranomaisen edustajat ja tie suljettuna. Valvontakamerakuvaa.

– Jos osallistumme huijauksena järjestettyyn tilanteeseen, se tarkoittaa sitä, että emme ole saatavilla, kun joku muu oikeasti tarvitsee apuamme. Kysymys voi olla elämästä tai kuolemasta. Huijauspuhelutkin voidaan jäljittää ja soittajilla on riski saada kova sakko tai jopa vankilatuomio, totesi ylikonstaapeli Rob Griffin.

Asiasta kertoi Visordown. Voit katsoa videon myös täällä.