Royal Enfield on toki Intian mittakaavassakin suurin ja samalla ilmeisesti maailman suurin keskikokoisten moottoripyörien valmistaja. Tällöin puhutaan 300 - 700 -kuutioisista moottoreista. Parhaimmillaan yritys on valmistanut yli 800 000 pyörää vuodessa, nyt valmistusmäärät ovat hieman tippuneet siitä.

Royal Enfield (RE) on viime vuosina kehittänyt uutta 350-kuutioista moottoria korvaamaan Thunderbird- ja Classic-mallistojen voimanlähdettä. Korona aiheutti lockdowneineen myöhästymistä, mutta lopulta uusia malleja uuden moottorin ympärille alkoi ilmestyä.

Uuden sukupolven Royal Enfield Classic 350.

Uuden sukupolven Royal Enfield Classic 350.

Classic-mallin päivitys julkistettiin syyskuussa 2021 ja sitä on valmistettu jo yli 100 000 kappaletta. Virstanpylväs olisi saavutettu jo aikaisemmin, mikäli komponenttipula ei vaivaisi myös intialaista moottoripyöränvalmistusta.

Tällä hetkellä Classic 350 -mallin tilausjonot ovat kuukausien mittaiset, kertoo AutoCar India.

Uuden sukupolven Classic 350:ssä on 350 cm3 yksisylinterinen moottori, jonka teho on 20,2 hv ja maksimivääntö 27 Nm. Moottori on varustettu kannen yläpuolisella nokka-akselilla, ja sen pitäisi olla merkittävästi värinättömämpi kuin aiempi versio.

Vaihteita on viisi ja pyörää myydään sekä Euroopassa, Kaakkois-Aasiassa, Australiassa että Etelä-Amerikassa Intian lisäksi.

RE julkisti myös kyseisellä moottorilla varustetun Meteor-mallin, joka korvaa ikonisen Thunderbird-mallinimen. 

Tulossa myös muita uusia malleja ja päivityksiä

Royal Enfield Meteor 350.

Royal Enfield Meteor 350.

Royal Enfieldillä on tavoitteena säilyttää maailmanherruutensa keskikokoisten moottoripyörien valmistajana, ja sen vuoksi se on suunnitellut julkistavansa yhden uuden moottoripyörän joka neljäs kuukausi. Se tarkoittaa 28 uutta moottoripyörää seitsemässä vuodessa.

Olemme jo nähneet Meteor ja Classic 350:n, päivitetyn Himalayanin, ja uudistetut 650-twinit. Seuraavaksi RE päivittänee Bullet- ja Electra-mallistot uudella moottorilla. Tulossa on myös kokonaan uusia malleja, kuten Hunter 350 ja Interceptor 350, kertoo Rushlane. Nämä pyörät ovat jo testeissä ja julkistetaan joskus ensi vuonna.

Vuoden 2022 mittaan nähtäneen myös uudet Himalayan 411 Scram, 650 Super Meteor Cruiser ja 650 Shotgun, jota jo esiteltiinkin EICMA:ssa Italiassa viime kuussa.

Aiheesta aiemmin:

Royal Enfieldin SG650 Twin konseptimalli antaa osviittaa tulevasta

Vastoin huhuja Royal Enfield pysyy maailman neljänneksi suurimmilla mp-markkinoilla

Royal Enfield päivitti Himalayan adventure-malllinsa Euro 5 -kelpoiseksi

Royal Enfield julkisti uuden Meteor 350 -mallin