Motocrossin SML Loukko.com MX-liigan seitsemän kisaviikonloppua käsittävä sarja käynnistyi Hyvinkäällä lauantaina. Aamu käynnistyi kauniin aurinkoisena, mutta keli kääntyi pilviseksi ja tuuliseksi, kunnes iltapäivällä saatiin jo sadettakin.

Päivän aloittivat MX65-luokan kilpailijat. Luokassa oli kuljettajia mukana kaikkiaan 83, joista 40 nopeinta meni A-finaaliin ja loput B-finaaliin. Etelä-Suomen Moottorikerhoa edustava Elias Villanen oli nopein jo aika-ajossa ja hän voitti myös ensimmäisen kisaerän. Erän toinen oli Villasen seurakaveri Eeka Laaksonen, joka antoi Villaselle tiukan vastuksen koko erän ajan. Kolmantena ruutulipulle ehti Imatran Moottorikerhon Joel Orava.

Toisessa erässä kärkikaksikon osat vaihtuivat. Laaksonen johti erää alusta lähtien, ottaen selvän voiton. Villanen haastoi erän alussa Laaksosta, mutta joutui tällä kertaa tyytymään kakkossijaan. Erän kolmas oli Helsingin Moottorikerhon Mauno Keskikallio. Näin päivän voittajaksi nousi toisen erän voittonsa ansiosta Eeka Laaksonen. Elias Villanen oli toinen ja kolmanneksi sijoittui Salon Moottorikerhoa edustava Eetu Laukkanen.

Luokan B-finaalin kolmen kärjen muodostivat Artur Kalmet, Aapo Ylimäki ja Laur Kallikorm

Vehviläisen johdolla

Vilho Vehviläisen vauhti oli muille liikaa MX-liigan MXC/B-luokan

Vilho Vehviläisen vauhti oli muille liikaa MX-liigan MXC/B-luokan

MXC-luokassa oli peräti 93 kuljettajaa, jotka laitettiin aika-ajojen perusteella kolmeen finaaliin. Lähdöissä olivat sekaisin MXC/B- ja MXC/A-luokan kuljettajat, mutta molemmissa luokissa tulokset julkaistiin erikseen. MXC/B-luokka ajaa MX-liigan pisteistä, kun taas MXC/A-luokka on mukana kansallisena luokkana.

A-finaalissa ensimmäisen erän lähtökaarteen joukkokolarin jälkeen päästiin kunnon kisavauhtiin. MXC/B-luokan osalta erän voitti Siilinjärven Vesan Vilho Vehviläinen. Vauhti kulkee siis suvussa, sillä Vilhon isä on vuosikaudet motocrossin
MM-sarjaa kiertänyt Jussi Vehviläinen. Toinen erä ei sujunut Vehviläiseltä aivan samaan malliin, mutta neljäskin sija riitti päivän voittoon. Päivän kakkonen oli eräsijat kolme ja kaksi ajanut Tampere Motocrossin Lari Hartus. Kolmantena podiumille nousi Jalasjärven Moottorikerho/UA:n Sulo Hautala. Hän oli avauserässä toinen ja toisessa erässä kuudes.

Luokan B-finaalissa maaliin tultiin järjestyksessä Onnie Linderbäck, Jare Juvonen ja Veeti Huovilainen.

C-finaalin kolme parasta olivat Max Ek, Tuomas Oksanen ja Tarmo Pokkinen.

Viktor Leppälä dominoi MXC/A-luokan kilpailua voittamalla molemmat erät.

Viktor Leppälä dominoi MXC/A-luokan kilpailua voittamalla molemmat erät.

MX-liigan ulkopuolisen MXC/A-luokan kilpailun molempia eriä hallitsi Viktor Leppälä, mutta helpolla tuo voitto ei tullut.

- Turhan monta kertaa kaaduin. Ensimmäisessä erässä jäin avauskurvin kasaan ja sitten kaaduin vielä toisenkin kerran. Toisessa erässä kaaduin myös kerran, mutta näistä opitaan, Leppälä naurahti.

MXC/A-luokan kakkonen oli Luca Väg ja kolmas Max Salomaa.

Palkintojen jako. MXC-A.

Kilpailut jatkuvat Hyvinkäällä sunnuntaina, jolloin ovat vuorossa MX TOP250-luokan erät sekä MXQUAD-luokan SM-erät .

Linkki päivän tuloksiin https://speedhive.mylaps.com/Events/1977097

SML Loukko.com MX-liiga Hyvinkää, osakilpailu 1/7, la-su 7.-8.5.2022. Hyvinkään Moottorikerho ry, Hyvinkään Vauhtipuisto Hikiäntie 1508, Hyvinkää.

www.hymk.fi: https://www.facebook.com/hymkry

Lisätiedot, lähtöluettelot ja sarjataulukot motti.moottoriliitto.fi

Palkinnonjako MXC/B.