Kroezen ensimmäinen Supersport-viikonloppu sujui kohtalaisen hyvin. Perjantaina oli vielä pientä jännitystä ilmassa, mutta lauantain aika-ajoissa kierrosajat paranivat, ja viikonlopun kisoihin Kroeze starttasi lähtöruudusta 25. Lauantain kilpailun lähtö sujui ilman isompia virheitä ja Kroeze ajoi maaliin sijalle 18. Valitettavasti sunnuntain kisan alussa Kroeze ajautui kolariin, ja kisa keskeytyi.

Sander Kroeze.

Sander Kroeze.

Simon Jespersenille ei ollut helppo paikka aloittaa kisaviikonloppu suoraan lauantain aika-ajoista, ja se heijastui aika-ajojen sijoitukseen. Jespersen starttasi kisoihin ruudusta 28, mutta teki lauantain kisassa hyvän nousun aina pisteille saakka, ollen maalissa sijalla 13.

Sunnuntai-aamun Warm Up ajettiin märällä radalla. Kisan startatessa rata oli kuiva, mutta pian vähäinen vesisade alkoi uudestaan ja rata oli paikoitellen märkä.

”Kuljettajat joutuivat varmasti ajamaan kieli keskellä suuta, ja varomaan paikkoja, missä rata oli liukas,” toteaa Kallio Racingin tallipäällikkö Vesa Kallio.

Jespersen sai sunnuntain kisaan hyvän startin, ja ryhtyi tekemään nopeaa nousua ylöspäin sijoituksissa ensin pisteille, ja sitten kärkikymmenikköön. Muutama kierros ennen loppua Jespersen oli saanut kärkiryhmän kiinni, ja taisteli huippusijoituksista sijoilla kuusi-seitsemän. Kova taistelu päättyi harmittavasti keskeytykseen toisen kilpakumppanin kolaroitua Jespersenin kanssa.

Vesa Kallio:

”Tosi harmillista, että hyvä taistelu ja kilpailu päättyi toisen kuljettajan väärään tilannearvioon, mutta tämäkin kuuluu välillä tähän kilpa-ajamiseen. Kyllä Simon saa silti olla tyytyväinen omaan tekemiseen ja hienoon taisteluun. Kiitokset koko tiimille ja molemmille kuljettajille hienosta työstä, sekä ajoista viikonlopun aikana!”

Simon Jespersen.

Simon Jespersen.

Simon Jespersen:

"Tänä viikonloppuna onnistuimme hyvin lyhyessä ajassa tekemään erittäin mahtavaa työtä. Tulin mukaan lauantaina, joten perjantain harjoitukset jäivät väliin ja minun täytyi aloittaa viikonloppu suoraan aika-ajoista. Olen todella tyytyväinen sunnuntain kilpailuun ja olen erittäin ylpeä itsestäni ja tiimin työskentelystä, koska osoitimme jälleen kerran, että voin päästä huipulle. Valitettavasti toisesta kuljettajasta johtuen kisani jäi viimeisillä kierroksilla kesken, vaikka podium-paikkakin olisi voinut olla mahdollinen. Mutta näitä asioita voi tapahtua kilpa-ajoissa ja kun kyse ei ole omasta virheestä, niin ei silloin voi tehdä muuta, kuin olla iloinen omasta suorituksestaan. Haluan kiittää Vesa Kalliota siitä, että hän kutsui minut korvaavaksi kuljettajaksi ja että hän aina uskoo minuun. Kiitos myös koko porukalle huikeasta (lyhyestä) viikonlopusta ja erittäin hyvästä työstä!"

Sander Kroeze.

Sander Kroeze.

Sander Kroeze:

Kaiken kaikkiaan olen melko tyytyväinen ensimmäiseen viikonloppuuni. Perjantaina meillä oli hieman haasteita, mutta paransimme huomattavasti ja teimme hyvän suorituksen kisassa. Warm Upin märissä olosuhteissa minulla oli hyvä tuntuma pyörästä, mutta ikävä kyllä kisassa kolaroin heti toisella kierroksella ja en päässyt näyttämään mitään."

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan 2022 seuraava osakilpailu ajetaan Italiassa, Misanon radalla 10.–12. kesäkuuta.

Kilpailun tulokset

Lauantain osalta löydät tulokset täältä ja sunnuntain täältä. MM-pistetilanne selviää puolestaan täältä.