Italialainen sijoitusyhtiö Italmobiliare kertoi maanantaina hankkineensa omistukseensa italialaisen ajokenkävalmistaja Sidi Sportin.

"Sidi on ikoninen brändi, joka on mullistanut polkupyöräilyssä ja moottoripyöräilysssä käytettävien ajojalkineiden maailman. Sidi on italialainen menestystarina, ja sen perustaja Dino Signori on rakentanut brändistä globaalisti tunnustetun alan johtajan, jonka liikevaihto oli vuonna 2021 miltei 38 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 7 miljoonaa euroa", todetaan Italmobiliaren tiedotteessa.

Italmobiliare maksaa Sidin koko osakekannasta ja 31.8. hallussa olevista käteisvarannoista 66 miljoonaa euroa. Kauppa saa lainvoiman vuoden kolmannella neljänneksellä.

– Sijoituksella Italmobiliare laajentaa läsnäoloaan urheilu- ja ulkoilumarkkinoilla; sektorilla, missä on voimakasta kasvua ja kehityspotentiaalia, toteaa yrityksen pääjohtaja Carlo Presenti. – Päätös investoida Sidiin perustuu voittavan, arvostetun brändin arvoon, yrityksen tuotantotehokkuuteen ja sen tulevaan kasvupotentiaaliin.

– Olen ylpeä tästä kaupasta, joka kunnioittaa historiaani yrittäjänä viimeisen kuudenkymmenen vuoden aikana. Se varmistaa sen, että yritys voi kasvaa vielä vahvemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi, kommentoi yrityksen perustaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja Dino Signori.

Sidi Sport perustettiin vuonna 1960, ja se on erikoistunut polkupyöräilyssä ja moottoripyöräilyssä käytettävien ajojalkineiden valmistamiseen. Sen tuotteita käytetään ympäri maailman.

Italmobiliare on puolestaan sijoitusyhtiö, jonka hallinnoimien sijoitusportfolioiden nettoarvo on yli kaksi miljardia euroa. 

Aiheesta aiemmin:

Motouutiset testaa: Sidi Adventure 2 GT -ajokengät, vedenpitävää ajo- ja matkamukavuutta

Sidin logo.

Sidin logo.