Liikenneviraston tiedotteen mukaan Hämeenlinnan tunneli valtatie kolmella Tampereen suuntaan on suljettu toistaiseksi katon paloneristyssuojalevyn ( 60 x 200 x 5 cm, n.30 kg ) irtoamisen vuoksi. Valvontakameroiden mukaan levy irtosi lauantaina 27.9.2014 noin klo 20.00.  Liikenteelle ei aiheutunut vahinkoja. Viereisten levyjen on tutkittaessa todettu olevan huonosti kiinni noin 5 neliömetrin alueelta.

Tunnelin rakentaja ja takuusta vastaava YIT Rakennus Oy on ryhtynyt poistamaan heikosti kiinni olevia levyjä. Arviolta iltaan mennessä poistetaan levyjä noin 200 neliömetrin alalta, mikä on noin 5 % kattopinta-alasta. Myös etelään menevän tunneliputken kattolevyt tarkistetaan.

Heikentyneen paloturvallisuuden vuoksi nopeusrajoitusta tunnelissa on alennettu normaalista 100 kilometrin tuntinopeudesta 80 kilometriin tunnissa. Myös Tampereen tieliikennekeskus on lisännyt valmiuttaan tunnelin liikenteen seurannassa ja tarvittaessa keskus alentaa nopeuksia edelleen tai sulkee tunnelin.

Korjaavien toimenpiteiden mukaiset työt toteutetaan lähikuukausina. Korjausten jälkeen tunnelin nopeusrajoitus on mahdollista palauttaa ennalleen.