Lauantaina Päivärinnan pyöräkunta oli kolmas ja sunnuntaina toinen. Brittiläisranskalainen sarjakärki Tim Reeves/Kevin Rousseau voitti sprintin ja sarjan ulkopuolinen vierailijakaksikko Ben ja Tom Birchall pitkän kisan. Suomalaiskaksikko kasasi viikonlopun starteista eniten sarjapisteitä ja kipusi niiden turvin sarjassa neljännelle sijalle.

Team 44 racing -tiimin Yamahan kaasukapulaa kiertävä Pekka Päivärinta oli viikonlopun antiin tyytyväinen, vaikka pitkä sairasloma ja sen mukanaan tuoma harjoittelutauko tuntuikin vielä kilpailuvauhdissa.

– Sunnuntain kierrosajat olivat jo aika hyviä, vaikka olin silloin aika sippi. Sairasloma tuntuu vielä kun ei silloin voinut tehdä mitään ja nyt pitää vielä käsiä varoa. Olihan se raskas päivä eikä se mennyt parhaalla rytmillä, että aika väkinäisesti se meni. Paineita oli takana, mutta hyvä kierrosaika siinä tuli, summasi Päivärinta sunnuntaisen kilpailun, jossa Birchallin veljekset nujersivat suomalaishollantilaisen parin reilulla seitsemällä sekunnilla. Päivärinnan paras kierros Itävallan A1-ringillä kulki aikaan 1:44.656, kun voittajapari pysäytti kellot lukemiin 1:44.397.

IDM-sarjaa johtava Tim Reeves/Kevin Rousseau kaksikko on sarjassa omaa luokkaansa ja on voittanut kauden kaikki osakilpailut paitsi A1-ringillä ajettua pitkää kilpailua, jonka kaksikko joutui keskeyttämään tekniseen vikaan. Sarjakakkosena jatkava saksalaispari Josef Sattler/Luca Schmidt peesasi Päivärintaa viikonlopun molemmissa starteissa, muttei löytänyt lääkkeitä suomalaisen kukistamiseen. Neljänneksi 59 pisteen turvin kivunneella Päivärinnalla on vielä hyvät mahdollisuudet nousta sarjassa kolmanneksi kun kaksi osakilpailuviikonloppua on ajamatta. Tällä hetkellä kolmospaikkaa pitää hallussaan saksalaistsekkiläinen pari Peter Kimeswenger/Ondra Sedlacek 72 pisteellään, mutta heidän vauhtinsa ei riitä Päivärinnalle alkuunkaan.

Päivärinnan pyöräkunta otti Itävallassa taas yhden askeleen lähemmäksi maailman tämän hetken ehdotonta kärkeä ja osan tästä mies mieltää ajotyylinsä parantumisen syyksi.

– Olen varmaan ajanut vähän eri lailla nyt. Sairasloman aikaan tuli asioita ihmeteltyä ja jotakin muutosta on tullut ajamiseen ja olen saanut muutamia kymmenyksiä kurottua eroa maailman kärkeä kiinni. Katotaan nyt seuraava kisa, että pystynkö pitämään tuon tason ja pysymään noin lähellä kavereita, jotka on menneet toista sekuntia karkuun.

IDM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Saksan Hockenheim Ringillä, joka on Päivärinnalle tuttu areena.

– Pitää miettiä tässä parin viikon aikana pieniä parannuksia runkoon. Kun vielä saan luottamusta korvien väliin, niin sitä kautta saan vielä vähän tehoa ajamiseen. Hockenheim on ollut aina mulle hyvä. Pitää kaivaa vanhat muistiinpanot radasta ja tehdä jo kotona setupit pyörään. Tietääkseni kaikki huiput on tulossa sinne, joten siellä taas näkee missä mennään.

No 44: Pekka ja Ilse vauhdissa.

No 44: Pekka ja Ilse vauhdissa.

IDM-sarja 4/6 kisaviikonloppu A1-ring Itävalta sivuvaunut, tulokset:

Sprintti 8 kierrosta:

1. Reeves/Rousseau GBR/FRA Adolf RS, 2. Birchall/Birchall GBR LCR-Honda +5:364, 3. Päivärinta/de Haas FIN/NED LCR-Yamaha +9:001, 4. Sattler/Schmidt GER +9:540.

Pitkä kilpailu 12 kierrosta:

1. Birchall/Birchall, 2. Päivärinta/de Haas +7:145, 3. Sattler/Schmidt +19:744,.. Reeves/Rousseau kesk.

Tilanne sarjassa:

1. Reeves/Rousseau 127, 2. Sattler/Schmitd 118, 3. Kimeswenger/Sedlacek 72, 4. Päivärinta/de Haas 59.

Aiheesta aiemmin:

Viisinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta palasi tositoimiin – korkkasi kilpailukautensa Saksassa