Kyseessä on harvinainen tilaisuus hankkia itselleen moottoripyörä, jolla on erikoinen tarina kerrottavanaan. Tässä tapauksessa kyse on James Bond -elokuvan tuotannossa käytetystä pyörästä, joka kaupitellaan huutokaupassa 7. joulukuuta National Motorcycle Museumissa Englannissa.

2019 Ducati Scrambler Desert Sled on yksi neljästä pyörästä, jotka Ducati UK lainasi elokuvan tuottajille käytettäviksi filmauksissa. Yhtä pyöristä käytettiin kamera-ajossa ja stunttikohtauksissa. Nyt kaupan olevaa pyörää on käytetty elokuvan avauskohtauksessa ajamassa takaa James Bondin Aston Martin DB5:ttä aukiolla Materan kylässä Italiassa yksi pahiksista kyydissään. 

Pyörää näytetään käytetyn myös kohtauksessa, joka ei ole päätynyt lopulliseen elokuvaan. Kohtaus kuvattiin niin ikään Materan kylässä, missä stunt-kuljettaja törmää sillä portin läpi ja päätyy sitten turvapehmikkeiden päälle.

Asiasta löytyy mielenkiintoinen youtube-video, johon on koottu ilmeisesti Materan kyläläisten ottamaa videokuvaa elokuvan kuvauksista. Löydät sen täältä.

Desert Sledge on edelleen rekisteröitynä Ducati UK:lle ja toimitetaan kaikkine tarvittavine materiaaleineen. Hinnaksi odotetaan noin 11 300 euroa.

Kyseisessä portinläpiajon sisältävässä stuntkohtauksessa pyörä kärsi vahinkoja mm.  etuteleskoopin ja vanteiden osalta. Lisäksi siihen tuli naarmuja ja kolhuja. Pyörää on käytetty hiljan, mutta tarvitsee korjausta tullakseen ajokelpoiseksi. Loistotilaisuus hankkia itselle Bond-leffan kuvauksissa käytetty pyörä.

1973 MV Augusta 750 S

1973 MV Augusta 750 S-

1973 MV Augusta 750 S-

Ikonisella MV Agusta 750 S:llä on ajettu vain 2200 mailia. Se on ollut nykyisellä omistajallaan vuodesta 1986. Sitä ennen se oli näytillä Midland Motor Museumissa useiden vuosien ajan. Matkamittarin lukeman uskotaan olevan oikein, koska pyörä on ollut näytteillä. Ostotapahtuman jälkeen pyörä nimittäin palautettiin museolle.

MV:n hinnan arvioidaan nousevan 45 000 - 57 000 euroon.

Pyörä tarvitsee restaurointia ennen käyttöä pitkän varastoinnin vuoksi, mutta sitä on käynnistetty ajoittain.

MV Agusta 750 S -malli julkistettiin 1970. Se oli käsin rakennettu, harvinainen ja hinnoiteltu myöskin sen mukaan. Pyörää on valmistettu kaikkiaan vain 583 kappaletta. Se lukeutuu yhdessä Ducati 750 SS:n kanssa ikonisimpiin ja tavoitelluimpiin sodan jälkeen valmistettuihin moottoripyöriin.

750S-malli kehitettiin MV Agusta 4C 600cc:stä. Moottori porattiin 743cm3 kokoon ja siihen asennettiin neljä Dell' Orton kaasutinta. Pyörän teho saatiin täten kasvatettua 65 hevosvoimaan. Väritys on kehitetty vain tälle mallille ja sisältää punaista, sinistä ja valkoista.

Kisakelpoinen 1948 Gilera Saturno kilpamoottoripyörä

1948 Gilera Saturno Racing Motorcycle.

1948 Gilera Saturno Racing Motorcycle.

Jos klassikkopyörän hankkimisen tausta-ajatuksena on osallistua kuuluisaan Goodwood Revivaliin, tässäpä vastaus toiveisiin. Tällä Gileralla on nimittäin osallistuttu moniin kisatapahtumiin vuodesta 2016 lähtien jopa menestyenkin, ja se on kisannut Goodwood Revivalissa vuonna 2016.

Gilera Saturnon hinnaksi povataan 22 000 - 25 000 euroa.

Pyörä on ollut nykyisellä omistajallaan vuodesta 2014, ja edellinen omistaja David Kirby restauroi sen hyvin korkeatasoisesti.

Aiheesta aiemmin:

Päivän video: James Bond -leffan "No Time to Die" tiiserillä näkyvä mieletön mp-hyppy toteutettiin oikeasti – ei kuskin päätä palella!

James Bond -leffan mp-stuntissa käytettiin 60 000 euron edestä Cokista – et usko mihin

Vanhan Vincentin hinta hipoi maailmanennätystä huutokaupassa

Kolmen huutokauppapyörän uskomaton yhteishinta: 430 000 euroa

Kaikkein legendaarisimman Beatlen vanha Honda Monkey on myynnissä

Triumph Scrambler 1200: virallinen James Bond -versio 007:n ystäville