Espanjan CIV-sarja on kovatasoinen sarja, jossa on mukana kuskeja useista eri maista. Supersport 600 -luokkaan oli ilmoittautunut yhteensä huimat 38 kilpailijaa 12 eri maasta. Mukaan oli tullut myös Espanjan ESBK -sarjan kuljettajia, joten vauhtia oli luvassa.

Torstaina ja perjantaina ajettiin vapaat harjoitukset, jossa West Coast Racing Clubia edustavat kuskit Lehtiranta ja Kesti pääsivät ajamaan hyvän määrän kierroksia ja saivat tuntumaa isompaan rataan. Espanjan ensikertalaiselle Matias Kestille harjoituspäivät olivat todella tärkeitä, koska rata oli hänelle täysin uusi tuttavuus. Lehtirannalle Jerezin rata oli jo entuudestaan tuttu, vaikkakaan ajokilometrejä ei tällä kaudella vielä ollut yhtään myöskään Espanjan radoilta.

Lauantaina päästiin tositoimiin ja vuorossa oli kahdet aika-ajot. Lehtirannan ja Kestin sijoitukset vaihtuivat tiuhaan tahtiin koko aika-ajojen ajan ja erot olivat todella pieniä. Lopulta Kallio Racing Junior tiimin Matias Kesti nappasi itselleen kisaan lähtöruudun 11. ja RAM Racing Yamaha tiimin Niko Lehtiranta lähtöruudun 16. Hyvä suoritus miltei kylmiltään kovassa seurassa.

Sunnuntain kisat

Matias Kesti.

Sunnuntain kilpailuun asetelmat olivat hyvät isossa porukassa, viivalla 34 kuljettajaa. Molemmat kuskit lähtivät hyvällä fiiliksellä kisaan, tavoitteena nostaa sijoituksia ja saada hyvä kilpailu alle. Kilpailun alussa muutama kuski pääsi livahtamaan ohitse ja Kesti kävi sijalla 16. ja Lehtiranta sijalla 18. Suomalaiskaksikko teki kuitenkin hienoa työtä radalla ja nosti sijoituksiaan ylöspäin kisan edetessä. Kun kahdentoista kierroksen kilpailusta oli ajamatta enää kolme kierrosta, kaatui Matias radan nopeassa mutkassa ja kilpailu hänen osaltaan päättyi harmillisesti keskeytykseen. Kuljettaja selvisi onneksi kaatumisesta mustelmilla, mutta harmitus oli luonnollisesti suuri, koska vauhti oli hyvää ja sijoituksia olisi vielä mahdollisesti saanut nostettua.

Lehtiranta puolestaan jatkoi edelleen nousua viimeiset pari kierrosta ollessa maalissa lopulta upeasti paras suomalainen sijalla kymmenen saaden mukavan nipun CIV- sarjan pisteitä mukaansa.

Kilpailuviikonloppu tarjosi kokonaisuutena molemmille kuskeille hyvän kokemuksen ja oli hyvä huomata miten vauhti kasvoi viikonlopun edetessä koko ajan.

Nyt onkin sitten hetki aika hengähtää ja miettiä kuviot kuntoon ensi kautta silmällä pitäen. Koska kilpailuviikonloppu osoitti, että kympin porukassa on mahdollista ajaa kovatasoisessa sarjassa, voisivat Espanjan radat olla hyvä vaihtoehto ja askel eteenpäin. Mutta siitä enemmän myöhemmin.

Nyt odotellaan että jäät tulevat, ja treenikausi jääradalla voi alkaa!

Molemmat kuskit haluavat kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan tämän hienon kilpailuviikonlopun ja koko kauden toteutumisesta!