RedMoto Honda -kuljettaja Roni Kytönen matkusti tiimeineen Ruotsiin jo maanantaina ja aloitti pätkien kävelyn kilpailupaikalla tiistaina.

– Maanantaina tultiin Ruotsiin ja nyt on normaalista poiketen yksi päivä vähemmän aikaa palautua edellisestä kilpailuista. Nyt tuntuu ihan hyvältä, mutta viikonloppuna näkee, kuinka palautuminen on sujunut. Pätkät ovat oikeastaan kaikki vähän niin kuin crossitestejä ja siinä määrin reitti on vähän vastakohta Suomen kilpailulle, Kytönen kertoi.

Roni Kytönen. Kuva Dario Agrati.

Roni Kytönen. Kuva Dario Agrati.

Loukkaantumisen jälkeen Suomen kilpailuun paluun tehnyt Kytönen odottaa ajonsa kehittyvän, kun ajoa sekä toistoja saa lisää. Jämsäläinen ei aseta itselleen nyt erikseen tulostavoitteita kilpailuun, vaan hakee hyvää ehjää kilpailusuoritusta ja yrittää saada pientä kehittymistä koko ajan.

– Käsi ei juurikaan enää vaivaa ja oikeastaan peukalo ahdistaa enemmän, kuin murtumakohta. Yritetään saada suoritusta nyt pikkuhiljaa kehitettyä kilpailu kilpailulta ja ihan luottavaisin mielin lähden tähän Ruotsin kilpailuun. Kroppakin alkaa tuntumaan koko ajan paremmalta verrattu, mitä se oli ennen Suomen kilpailua, Kytönen sanoi.

Hermanni Haljala lähtee ajamaan hyviä pisteitä

Hermanni Haljala. Kuva Cristiano Morello.

Hermanni Haljala. Kuva Cristiano Morello.

Heinolassa omaan tulokseensa pettynyt Hermanni Haljala on pyyhkinyt pettymyksen historiaan ja Ruotsin maastot tarjoavat mahdollisuuden ottaa hyvin pisteitä E1 luokassa molemmilta päiviltä.

– Erikoiskokeilla on suhteessa paljon peltoa ja muistuttaa Etelä-Euroopassa ajettavia kilpailuita paljon. Mutta kello lähtee jälleen kerran nollasta ja lähdetään antamaan tämän hetkistä parasta. Pyörää on saatu paremmin ja paremmin sopimaan omaan tyyliin, joten luottavaisena lähden kilpailemaan, Haljala toteaa.

Puhakainen epäilee reitin sopivuutta

Samuli Puhakainen. Kuva: Cristiano Morello.

Samuli Puhakainen. Kuva: Cristiano Morello.

– Reitti ei ole itselleni sopivin, totesi Puhakainen kilpailun aattona

Samuli Puhakainen lähtee Ruotsin koitokseen matalin odotuksin.

– Alkukauden aikana extremekokeet ovat sopineet parhaiten ja siellä olen saanut puristettua hyviä aikoja. Täällä Ruotsissa kyseinen erikoiskoe on todella lyhyt, joten se etu on poissa. Lisäksi motocross-tyyppiset erikoiskokeet eivät ole lähteneet sujumaan edellisissä kilpailuissa, joten maltilla lähdetään hakemaan pisteitä molemmilta päiviltä, Puhakainen lupaa.

Kilpailun fyysisyys puhuttaa Ruotsin MM-endurossa

Myös Kytönen Motorsportin kolmikko on tutustunut erikoiskokeisiin Ruotsissa tiistaista alkaen ja viikonlopun kilpailusta tulossa fyysisesti raskas koitos, kun kaikki kilpailun erikoiskokeet ovat yli 10 minuuttia kestäviä sekä yli 7 kilometriä pitkiä.

Juupaluoma: Raskas kisa tulossa

- Toinen endurotesti on tosi hyvä hiekkapätkä, toinen enduro on taas peltoa ja vähän metsää. Crossitesti on pelkästään nurmikkopeltoa. Kaikki pätkät ovat pitkiä, joten raskas kilpailu on tulossa. Pelkästään kävely on jo itsessään rankkaa ja siihen päälle normaalia lyhyempi palautumisaika Heinolan kilpailun jälkeen. Onneksi se on kaikille sama, Peetu Juupaluoma pohti.

Viivi Mäkisen odotukset hyvät

Viime viikonloppuna Heinolan kilpailussa Viivi Mäkinen avasi uransa MM-sarjassa ja omien sanojensa mukaan jopa hieman pelkäsi kilpailun fyysisyyttä etukäteen ja oli lopulta hieman yllättynyt siitä, että kilpailu ei lopulta ollut niin raskas, mitä ennakkoon ajatteli.

- Ruotsiin saavuttu ja kaikki pätkät on jo kävelty kertaalleen. Viime viikonloppu kuitenkin tuntuu vielä vähän kehossa ja pätkien kävely on hieman nihkeää. Lyhyt väli kisojen välissä on pieni miinus, mutta se on kaikille sama. Odotukset kisaan ovat kuitenkin hyvät ja odotan innolla ajamaan pääsyä. Tavoitteena on jatkaa puhdasta ajoa sekä parantaa sijoituksia naisten luokassa, Mäkinen raportoi.

Niko Puotsaari: erilainen tasomittari

Myös Heinolassa hyvin ajanut Niko Puotsaari näkee, että kilpailu tulee olemaan kova fyysinen koitos kuljettajille ja mittaa heidän tasoaan eri lailla, kun aikaisemmin on tällä kaudella nähty.

- Endurotestit vaikuttavat ihan mukavilta, mutta crossi on ihan liian pitkä ja pelkkää peltoa. Tulee olemaan rankka kisa, kun pätkäaikaa tulee yli puolitoista tuntia ja viime kisastakaan ei ole palautunut kunnolla. Ei ole minun mielestäni mitään järkeä, että kisan jälkeen on päivä aikaa palautua ja sen jälkeen pitää matkustaa toiseen maahan ja heti alkaa kävelemään puolimaratoneja. Yritetään kuitenkin jotenkin palautua kisaan ja tyrkätä kunnolla, Puotsaari arveli.

Tänään illalla Ruotsissa ajetaan Supertesti ja ensimmäinen kilpailupäivä ajetaan perjantaina. Viikonlopun tuloksia voi seurata täältä.