Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteen mukaan poliisipartio havaitsi Porvoon keskustassa aamuyöstä sunnuntaina kello 2.35 ajossa olevan moottoripyörän, jonka kyydissä oli matkustaja ilman suojakypärää. Partio pysäytti ajoneuvon, jolloin sen kuljettajaksi ja matkustajaksi ilmenivät paikkakuntalaiset alle 18-vuotiaat pojat.

Molemmat olivat päihtyneitä. Kuljettajalle tehty huumepikakoe osoitti hänen käyttäneen kannabista. Matkustaja oli juopunut alkoholista. Molempien hallusta löytyi marihuanaa.

Kuljettajalla ei ole olemassakaan ajokorttia ja hän kertoi ottaneensa moottoripyörän sen omistajalta ilman lupaa käyttöönsä. Omistajaa ei tavoitettu puhelimitse. Kuljettaja toimitettiin tarkempiin tutkimuksiin ja määrättiin ajokieltoon, jonka keston ja muun asiasta koituvan seuraamuksen päättää käräjäoikeus. Molemmat pojat kuljetettiin kotiinsa vanhempiensa huostaan.

Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksena, ajoneuvon luvattomana käyttönä sekä liikenne- ja alkoholirikkomuksena.