National Post kertoo, että 70 v. eläkkeellä oleva Richard Jones pitää omaa takapihaansa pyhättönä, paikkana, joka täyttää hänen mielensä tyyneydellä ja rauhalla, joka on puutarhan Zen-buddhalaisen designin innoittamaa. Puutarhassa on runsaasti vaalenapunaisia kukkia, terasseja, muotoonleikattuja puita ja pensaita, kolme vesiputousta, teehuone ja pari antiikkista ovea, jotka on tuotu Kiinasta.

Jones pitää puutarhastaan, ja yritti kuvata siellä viihtynyttä oravaa, kun rauha oli yhtäkkiä mennyttä.

– Vroom! Moottoripyörä tuli ärjyen alas katua ja orava karkasi pelästyneenä, Jones kertoo tuohtuneena. – En voi istua edes omalla kotipihallani omassa rauhassani enää, etteikö joku kretiini, joka ei välitä pätkääkään muista, aja alas katua Harley-Davidsonilla, jossa on laittomat pakoputket.

– Kretiinit tuhoavat totaalisesti sen, mitä tämä kaupunki tapasi olla.

Ilmeisesti kaupunki tapasi aiemmin olla Jonesin mielestä rauhallinen, muttei enää, kun bikerit olivat saapuneet. Ei mitään lain ulkopuolella olevia sellaisia, mutta wannabe-motoristeja, joiden mielestä coolius tarkoittaa sitä, että laillinen äänenvaimentaja korvataan suoralla putkella, joka nostaa metelin ainakin herra Jonesin mielestä sietämättömälle tasolle.

Mutta nyt Jones jyrisee takaisin: hän asetti 850 000 taalan oikeusjutun Fort Saskatchewanin kaupunkia, paikallista ratsupoliisiosastoa ja Fort Saskatchewanin moottoripyöräilijöitten yhdistystä vastaan.

Mies väittää ettei ole yksin asian kanssa, vaan että moni kaupunkilaisita tuntee samoin.

– Bikereitten maailmasta on tulossa epidemia, Jones väittää. – Koviksen imago myy.

Lehti haastattelee myös entistä motoristia ja Fort Saskatchewanin kaupunginjohtajaa Kelly Klossia, joka ei lehden väitteen mukaan kuulosta kovikselta. Mutta hänet on nimetty haasteessa yhdeksi vastaajista. Hän ei kuitenkaan ota kantaa asiaan, toteaa vain, että hänen moottoripyöränsä oli laillinen äänimaailmaltaan.

Ratsupoliisit ovat tehneet Joensille sovitteluesityksen, mutta tämä ei ole suostunut siihen. Moottoripyöräyhdistyksen ihmisiä ei tavoitettu haastatteluun, sillä heillä ei ole puhelinnumeroa eikä sp-osoitetta.

Jones puolestaan haluaa Zen-rauhansa takaisin ilmeisesti hinnalla millä hyvänsä.

Onko Mr. Jones hieman ylireagoinut moottoripyöriin? Pyörien melusta keskustellaan meilläkin. Kerro mielipiteesi.