Los Angeles Timesin artikkelissa kerrotaan Captain America -pyörää elokuvassa ajaneen Peter Fondan todenneen lyhyesti, että "tämä huutokauppa haisee".

Kalifornialainen huutokauppakamari möi pyörän viime viikonloppuna varustettuna kolmella aitoustodistuskirjeellä sekä elokuvan jälkeisen historian kuvauksella.

Alunperin elokuvaa varten tehtiin neljä pyörää: kaksi Captain Americaa ja kaksi Billy -chopperia. Kaikki ne perustuivat noin 1950-mallisiin Harley-Davidson Hydra-Glideihin. Ironista kyllä, elokuvan huumeilla marinoidussa maailmassa esiintyneet pyörät olivat entisiä poliisiharrikoita. 

Nyt huutokaupan ollutta pyörää käytettiin elokuvan hurjassa loppukohtauksessa, jossa se vaurioitui ja pahasti, ja se on saattanut pelastaa pyörä. Kolme muuta Harrikkaa varastettiin, eikä niitä ole sen koommin nähty.

Jäljellejääneen pyörän antoi Peter Fonda näyttelijä Dan Haggertylle, joka oli vastannut pyörien huoltamisesta Easy Rider -elokuvan teon aikana.

Haggerty puolestaan myi täysin restauroidun Captain America -pyörän National Motorcycle museolle Iowaan, missä se oli 12 vuotta, kunnes Michael Eisenberg, Peter Fondan entinen liikekumppani osti sen.

Eisenberg laittoi pyörän lopulta myyntiin, mutta sen autenttisuus on asetettu kyseenalaiseksi, sillä toinen keräilijä väittää omistavansa alkuperäisen chopperin.

Teksasilainen Gordon Granger väittää, että hänen pyörässään on Haggertyn signeeraus osoittamassa, että se on alkuperäinen laite. Haggerty myöntää myyneensä kaksi Captain Americaa, mutta että vain toinen - se joka myytiin lauantain huutokaupassa - on aito.

Los Angeles Timesille antamassaan kommentissa Fonda sanoo, ettei tiedä, kumpi pyöristä on aito. Ja toteaa myös, että Haggertyn toiminta ei ole oikein. 

– Jossain haisee iso rotta, Fonda päättää.