4K-Action Cam FDR-X1000VR ja Full-HD Action Cam HDR-AS200VR

Sonyn uudessa toimintakamerassa FDR-X1000VR:ssä on 4K-tarkkuus. Se tarkoittaa sitä, että kuva on neljä kertaa tarkempi kuin FullHD-kuva.

FDR-X1000VR-videokameralla on mahdollista kuvata Full-HD-videota kuvataajuudella 120 kuvaa sekunnissa ja HDv-videota kuvataajuudella 240 kuvaa sekunnissa. Kameralla voti siis kuvata hidastuksia haluamistasi asioista ja käyttää niitä tehostamaan elokuvakerrontaa. Kameran mukana tulee myös Sonyn oma elokuvienteko-ohjelmisto, Action Cam Movie Creator.

FDR-X1000V-kameralla pystyy tallentamaan korkean bittinopeuden videota 4K-tarkkuudella jopa 30 kuvaa sekunnissa 100vi/60vii Mbps tiedonsiirtonopeudella käyttämällä XAVC S -tiedostomuotoa, joka on kehitetty kuluttajakäyttöön ammattikäyttöön tarkoitetun XAVC 4K/HD -tiedostomuodon pohjalta.

Molemmissa uusissa malleissa on Zeiss Tessar -objektiivi, jonka kuvakulma on 170°. Uudistettu SteadyShot-tärinänvaimennus takaa selkeän ja vakaan kuvanlaadun. Kameran tärinänvaimennus on valmistajan mukaan kolme kertaa parempi kuin aiemmissa Sonyn toimintakameroissa.

Uusi Loop Recording -ominaisuus FDR-X1000VR- ja HDR-AS200VR kameroissa mahdollistaa sen, ettei ainutkertainen hetki mene koskaan sivu suun. Monien ammattikameroiden tapaan nämä Action Cam -kamerat tallentavat jatkuvasti videota muistikortin väliaikaiseen puskurimuistiin. Kun jotain yllättävää tapahtuu, kuten hurja aalto, tarvitsee vain painaa kuvausnäppäintä ja jatkaa vain siitä kohtaa, mihin kameralle on jo tallentunut kohtauksen alku.

Molempien kameroiden varusteena on laadukas stereomikrofoni, joka sisältää uuden Wind Noise Reduction -ominaisuuden, jonka ansiosta äänen pitäisi olla aiempaa selkeämpää.

Highlight MovieMaker-ohjelmisto

Uusi kameraan sisäänrakennettu Highlight Movie Maker -ohjelma käy läpi parhaat kohtaukset ja kokoaa kohokohdat yhdeksi kokonaisuudeksi automaattisesti. Sen jälkeen kestää vain ladata ja jakaa valmis MP4-tuotos älypuhelimella Facebookin tai YouTubeen.

Mukana tulevalla Action Cam Movie Creator -sovelluksella voi lisätä videon päälle GPS-tietoa, josta näkee tarkan reitin ja käyttää Video Merge -toimintoa yhdistämään parhaat videot yhdeksi kokonaisuudeksi. Sovelluksella voi myös lisätä editoituun videoon mieleistään musiikkia sekä luoda oman videotyylin. Editointi on helppoa Android- ja iOS-älypuhelimille saatavissa olevalla Action Cam App -älypuhelinsovelluksella.

Wifi-kauko-ohjain

Sisäänrakennetulla WiFi-yhteydellä kameran voi yhdistää uuteen RM-LVR2 Live-View Remote -kauko-ohjaimeen. Tällä vedenkestävällä, ranteeseen kiinnitettävällä varusteella voi tarkastaa kuvakulmat, käynnistää ja pysäyttää tallennuksen, katsoa tallennettua videota ja poistaa kohtauksia, joita ei halua säilyttää. Tämä on kätevämpää kuin kypärään tai ohjaustankoon kiinnitetyn kameran näprääminen – jopa silloin kun on hanskat kädessä. RM-LVR2-kauko-ohjain mahdollistaa lisäksi jopa viiden kameran samanaikaisen hallinnan ja tarkkailun langattomasti. Tähän voi kuulua muita Action Camxv -kameroita tai Sonyn QX1 ja QX30 Lens-style-kameroita. Usean kameran hallinnointi tulee saataville PlayMemories-mobiilisovelluksen 5.2 version kanssa, joka julkaistaan keväällä 2015.

Laajentunut lisävarustemallisto antaa vieläkin enemmän mahdollisuuksia sukeltaa elämän pieniin tai suuriin seikkailuihin. Niitä ovat mm. kypärän sivukiinnitys ja lautakiinnike, joka kiinnittää kameran turvallisesti ja varmasti lumella ja vedessä surfatessa. FDR-X1000VR-kameralle erityisesti suunniteltu vesitiivis kotelo pitää Action Camin vedeltä suojattuna aina 10 metrin syvyyteen saakka. Korvaamalla kameran standardikotelon luukun lisävarusteena saatavalla sukellusluukulla (FDR-X1000VR-kameralle), on kuvaaminen mahdollista jopa 60 metrin syvyydessä.

Sonyn uudet Action Cam -videokamerat FDR-X1000VR ja HDR-AS200VR ovat ennakkotilattavissa osoitteessa www.sony.co.uk. FDR-X1000VR tulee Suomessa myyntiin jälleenmyyjille huhtikuussa 2015 ja HDR-AS200VR maaliskuussa.

Sonyn toimintakameroiden suositushinnat:

  • HDR-AS200VT n. 470 euroa
  • HDR-AS200VW n. 470 euroa
  • HDR-AS200VR n. 410 euroa
  • HDR-AS200V n. 310 euroa
  • FDR-X1000VR n. 620 euroa
  • FDR-X1000V n. 510 euroa