Kyseessä oleva Vincent HRD Series-A Rapide on äärimmäisen harvinainen laite, joka valmistui Stevenagen tehtaalta juuri ennen toista maailmansotaa vuonna 1939. Koko maailmassa on jäljellä noin 65 Series-A-Vincentiä, mikä tekee myyntitilaisuudesta poikkeuksellisen harvinaisen, kerrotaan Bonhamsin tiedotteessa.

Vincent on säilynyt moottoripyöräilyintoilija Harry Lloydin suvussa vuodesta 1959 lähtien, jolloin tämä osti sen 10 punnalla sekä antamalla vaihdossa lisäksi Amal TT -kaasuttimen. Lloyd restauroi pyörn entiseen loistoonsa ja käytti sitä perheretkiin ympäri Englantia. Vuosikymmenen käytön jälkeen ensiöketju paukahti poikki matkalla kotiin Lontoon esikaupunkialueelle, ja pyörä jäi korjauksen tarpeeseen. Vuonna 1968 pyörä laitettiin pois käytöstä odottamaan tulevaa restaurointia ja lukittiin autotalliin Liverpoolissa.

1939 Vincent HRD Series-A Rapide.

Vuosikymmen myöhemmin, pyörä edelleen piti majaa samassa tallissa, mutta hallinnollinen virhe aiheutti sen, että tallin omistus oli osoitettu muualle. Kun Lloyd saapui paikalle, tallin riippulukko oli murrettu ja hänen pyöränsä oli kuormattu roskalavalle.

Pitkä väittelyn jälkeen hän sai pitää pyöränsä ja niin ne kuljetettiin Lloydin Liverpoolin kotiin ja varastoitiin rauhaan 15 vuodeksi.

1939 Vincent HRD Series-A Rapide.

Vuonna 2007 Vincetin restaurointi alkoi, mutta valitettavasti Harry Lloyd ehti kuolla ennenkuin pyörä valmistui. Epäilemättä hän olisi ollut ylpeä lopputuloksesta jota voi ihailla oheisista kuvista.

Restaurointi kesti seitsemän vuotta ja se on tehty erittäin korkeatasoisesti. Bonhams kehuukin pyörää ja mallia "yhdeksi moottoripyörämaailman graalin maljoista, jollainen pitäisi olla jokaisessa huippukokoelmassa".

1939 Vincent HRD Series-A Rapide.

1939 Vincent HRD Series-A Rapide.