Rainpal-pyyhkimen rahoitusta on haettu Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta, ja hankkeen sivuston sekä lisätietoja löydät täältä.

Aiemmista yritelmistä Rainpal poikkeaa siten, että se on visiirin yläosaan asennettava laite, joka pyyhkii lasin yhdellä pyyhkimellä vaakasuuntaisin liikkein. Pyyhin on kiinni yläreunan laitteessa ja sen sijaan että se tekisi viistoa heiluriliikettä, se ikäänkuin työntyy edestakaisin vaakaan pitkin visiirin pintaa ja pitää sen puhtaana vedestä.

Ajatus kypränvisiirin pitämisestä puhtaana sähköisellä visiirinpyyhkimellä ei ole uusi. Tämän linkin takaa löytyy aiempi juttumme Universal Wiper Devicestä. Siitä oli aikanaan näytillä jopa toimiva prototyyppi, mutta ilmeisesti tulokset eivät olleet rohkaisevia tai rahoitus ontui, koska laite ei maanteillä ole tullut vastaan.

Rainpalin toimintoja ohjataan ohjaustangolta.

Rainpalin toimintoja ohjataan ohjaustangolta.

Kypärän visiirin yläosaan imukupein kiinnittyvä Rainpal on ohut ja pienikokoinen laite. Rahoituksen hakija väittää, että kiinnittämienn kestää vaiviaset kaksi sekuntia. Laitteessa on bluetooth-yhteys, ja sen toimintaa ohjataan ohjaustankoon sijoitetuilla kytkimillä. 

Laitteesta ei näköjään ole vielä rakennettu toimivaa prototyyppiä, koska kaikki videomateriaali on animoitua. Siinä saattaa ollakin syy huonoon menestykseen rahoituksessa.

Rainpal elektroninen visiirinpyyhin kiinnittyy kypärän visiiriin.

Rainpal elektroninen visiirinpyyhin kiinnittyy kypärän visiiriin.

Ideaa on kuitenkin kehitetty vakavissaan, siitä kertoo se, että laitteen mallia on testattu laboratoriossa aerodynamiikan osalta. Vaikka Rainpal onkin pienikokoinen, se on strategisesti hankalassa paikassa kypärän etupuolella yläosassa, ja muodostaa riskin siihen, että kypärän turbulenssit ja siten melu voimistuvat.

Joka tapauksessa, mikäli laite kiinnostaa, voit saada sellaisen rahoitukseen osallistumalla 79 taalan hintaan, kun normihinta on 119 dollaria. Siis jos rahoitus toteutuu ja tuotanto alkaa.