iTraqin joukkorahoituskampanja Indiegogossa on ollut hyvin menestyksekäs, mikä kertoo siitä, että laite on yleisöä kiinnostava ja oikein hinnoiteltu. 49 dollaria eli 42 euroa on varsin kohtuullinen hinta luottokortin kokoisesta ja viiden luottokortin paksuisesta jäljittimestä. Mikä parasta, sen akun varaus kestää parhaimmillaan jopa kolme vuotta.

Yksittäin tilattuna rahdin osuus Eurooppaan, 25 dollaria tuntuu aika suurelta, mutta toisaalta useampi tilattu laite kulkee yhden rahdin hinnalla.

Kampanja alkoi 18 helmikuuta, ja se on onnistunut keräämään jo 139 840 dollaria, kun alkuperäinen tavoite oli 35 000 dollaria. Kampanjaa on jäljellä vielä 42 päivää, se päättyy 4. huhtikuuta.

iTraqin toimintaperiaate.

iTraqin toimintaperiaate.

Laite toimii kaikkialla maailmassa, missä on matkapuhelinverkko, sillä se käyttää matkapuhelinverkon tukiasemia olinpaikkansa määrittämiseen. iTraq on varustettu sim-kortilla, joka sisältää valmiiksi maksettuna 1500 sijainnin - sen verran akun pitäisi kestää - lähetyksen. Akun kesto riippuu siitä, miten usein määrität iTraqin ilmoittamaan sijaintinsa.

iTraq käyttää matkapuhelinverkon soluntunnistusteknologiaa, ja voit määrittää sen kertomaan sijaintinsa muutamasta kerrasta tunnissa muutamaan kertaan päivässä. Laite nukkuu muun ajan, herää tunnistamaan sijaintinsa, ja ilmoittaa sen palvelimelle matkapuhelinverkon kautta. Sen jälkeen sijaintitieto lähetetään älypuhelimellesi.

iTraqin hallinta tapahtuu älypuhelimen avulla.

iTraqin hallinta tapahtuu älypuhelimen avulla.

iTragiin on tarjolla älypuhelinsovellukset sekä iPhonelle, Android- että Windows-puhelimille. Voit puhelimesi avulla hallita rajatonta määrää iTraqeja. Ohjelmistossa on myös ominaisuus, jonka avulla voit määrittää ne maantieteelliset rajat, joiden sisällä iTraqilla varustetun ajoneuvon tai vaikka maalauksen tulisi pysyä. Laite hälyttää, mikäli raja ylitetään. Ominaisuus on hyödyllinen mm. veneissä, jotka voivat lähteä kiinnitysten pettäessä ajelehtimaan.

Koska laite on niin pienikokoinen, se on helppo piilottaa autossa, moottoripyörässä tai veneessä melkein mihin tahansa. Lisäksi sen voi laittaa riippumaan vaikka repun soljesta.

iTraqin rakennekuva.

iTraqin rakennekuva.

Ensimmäiset sata iTraqia toimitetaan betatestaajille kesäkuussa. Heidän antamansa palautteen perusteella tehdään tuotteeseen mahdolliset muutokset ja jakeluun laite tulee 1. elokuuta 2015.

Rahoituskampanjassa on mielenkiintoinen erityispiirre, joka mahdollistaa jälleenmyyjille suurempien erien ennakkotilauksen edullisempaan hintaan. Esimerkiksi 500 kappaleen ennakkoerä maksaa "vain" 19 500 dollaria, jolloin kappalehinta jää 39 taalaan. Rahti toki tulee päälle erikseen.

iTraqin voi ripustaa vaikka reppuun roikkumaan. Näkymättömämpi paikka on tietysti parempi.

iTraqin voi ripustaa vaikka reppuun roikkumaan. Näkymättömämpi paikka on tietysti parempi.