Coolped Briefcase Electric Scooter -kuten vempeleen koko englanninkielinen nimi kuuluu, toimii juuri kuten sen nimi kertoo. Se hoitaa matkalaukun virkaa, mutta jos haluat ajella sillä, kulusta huolehtii harjaton sähkömoottori litium-ioniakun turvin. Ja samalla kulkevat matkatavaratkin varsin kätevästi mukana.

Ajon aikana kuljettaja seisoo skootterin jalansijojen päällä ja ohjaa sitä ohjaustangosta.  Eikä tässä vielä kaikki: laitteen mukaan voi tilata aurinkokennon, joka peittää laukkuosaa ja huolehtii omalta osaltaan latauksesta aurinkoisina päivinä.

Laitteessa on ideaa, mitä osoittaa sekin, että Coolpedillä on patenttihakemus vireillä rakenteen osalta. Laukku painaa ajokunnossa vain 7,9 kg laukkuineen - matkatavarat tulevat tietysti päälle. Skootterilaukku on myös niin pieni, että se mahtuu käsimatkatavarana mukaan lennolle, kunhan muistat pakata siihen mukaan vain kevyttä tavaraa.

Hinta Yhdysvalloissa on 599 dollaria, 518 euroa ja aurinkopaneeleiden kanssa 699 taalaa, 604 euroa. Pakko jälleen kerran todeta, että mikähän mahtaa suomalaisten viranomaisten suhtautuminen tällaiseen vermeeseen olla? Siinä tarvittaneen tyyppikatsastus ja mopon kilvet?

Lisätietoja valmistajan sivuilta. Asiasta kertoi ensin Topspeed.

Coolpedin sähkömatkalaukkuskootteri ajovalmiudessa. Ajoasento on pysty.

Coolpedin sähkömatkalaukkuskootteri ajovalmiudessa. Ajoasento on pysty.