SPA eli Societa Piemontese Automobili on Torinossa Italiassa majaa pitävä entinen loistoautovalmistaja. Yrityksen historia on vahvasti sidoksissa Fiat-autojättiläiseen, joka osti sen 1925 kunnes myi tuotemerkin vuonna 2014 Camal Studioiden perustajalle Alessandro Camoralille.

Camorali käyttää tuttua SPA-logoa ja tuotemerkkiä sähköisten ajoneuvojensa lippulaivana. Yhtenä tuoteryhmänä tähän kuuluvat sähköiset polkupyörät. Ensimmäisenä tuotteena vuoden synnytystuskien jälkeen SPA:lla on tarjolla oheinen Bicicletto. 

SPA-logo, jolla on perinteitä jo vuodesta 1906.

Tuote on varsin erilainen moneen muuhun verrattuna. Ensinnäkin se häpeilemättä muistuttaa moottoripyörää tai mopoa: siinä on selvä polttoainetankki, joka tässä pyörässä toimii käytännöllisenä tavaratilana. Lisäksi siinä on hiilikuiturunko, joka pudottaa painon vain 24,5 kiloon 36-volttisten akkujen kera. 500-wattinen sähkömoottori on sijoitettu takapyörän napaan. Lisäksi pyörässä on irroitettava led-ajovalo ja led-vilkut.

Akku on sijoitettu eteen alarunkoputkeen. Täyssähkömoodissa akut riittävät pisimmillään ilman polkemista noin 50 km matkaan, ja polkemalla avustettuna jopa 120 kilometrin verran. Sähkömoottorilla pyörä saavuttaa jopa 45 km/h maksiminopeuden.

Pyörän ulkonäölle ja sen moottoripyörämäisyydelle täydet pisteet ja ovathan sen ominaisuudetkin lupaavat. Mutta kääntöpuolena on sitten hintalappu: 10 000 eurolla pystyy hankkimaan monenmoista uutta ja käytettyä moottoripyörää.

Linkki pyörän esittelyvideoon on tässä ja asiasta ensin kertoneen Topspeedin sivuille tässä.

SPA Bicicletto.

SPA Bicicletton etuvalo.

SPA Bicicletto.

SPA Bicicletton mittaristo ja tavaratila.