Valmetille tilaus merkitsee uuden tuotantolinjan rakentamista, sillä tulevan MV Agustan mallin odotetaan myyvän heti ensimmäisenä vuonnaan tuhansia kappaleita. 

– Se merkitsee myös kymmenien tuotantohenkilöidemme uudelleenkoulutusta moottoripyörätuotantoon, nimettömänä pysyvä Valmet Automotiven edustaja kertoo.

Sama lähde kertoo, että tässä vaiheessa Mercedes ei olisi halukas sijoittamaan MV Agustan tuotantolaitosten laajentamiseen, joten Uudenkaupungin tarjoama valmistus sopii sille oikein hyvin. Valmet on julkisuudelta piilossa kehittänyt myös moottoripyörävalmistukseen liittyvää osaamistaan.

– Tuotannon organisoimisessa asiat ovat samantyyppisiä, enemmän työtä on teettänyt laserhitsausrobottien sovittaminen moottoripyörien runkorakenteille sopivaksi. Valmetista löytyy myös äärisolosuhteissakin toimivan elektroniikan suojaukseen liittyvää tietotaitoa.

Huhutaan myös, että Mercedes-AMG olisi kiinnostunut Uudenkaupungin autotehtaan ja siihen liittyvän osaamisen ostamisesta tai ainakin vähemmistöosakkaaksi ryhtymisestä. 

On varsin oletettavaa, että MV Agusta julkistaa syksyllä uuden endurotyyppisen mallin, jonka valmistaminen olisi luontevaa sijoittaa muualle kuin Italiaan. 

Tällä kuvalla Mercedes-AMG ja MV Agusta juhlistivat yhteistyönsä aloittamista. Saadaanko siihen jatkossa Valmetin logo mukaan?