Neljä päätrendiä ajaa kasvua vuoteen 2018 asti:

- Yhä useammilla kotitalouksilla kehittyvissä maissa on varaa ostaa moottoripyörä, kun henkilökohtaiset tulot kasvavat.

- Sähköpolkuypörien ja muiden sähköisten mallien kysynnän odotetaan nousevan voimakkaasti Kiinan ulkopuolella nykyisestä varsin vaatimattomasta tasosta.

- Moottoripyörien kysynnän odotetaan monissa maissa kasvavan hallitusten autojen saastuttavaa vaikutusta vastaan laadittavien ohjelmien voimasta.

- Markkinoitten kasvu kiihtyy monilla tärkeillä markkinoilla kuten Brasiliassa, Indonesiassa, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Vietnamissa.

Kasvun suurempaa nopeutumista heikentää Kiinan hidastuva kasvu, jossa on maailman suurin moottoripyörien markkina, koska siellä on jo paljon moottoripyöriä käytössä. Hidastavast vaikuttaa myös se, että sekä Kiinassa että muissa kehittyvissä maissa kuluttajien vaurastuminen johtaa moottoripyörien vaihtamiseen autoihin.

Aasian-Tyynemeren alue pysyy suurimpana

Aasian-Tyynemeren alue on suurin alueellinen markkina. Siellä moottoripyöriä pidetään mukavana vaihtoehtona julkiselle liikenteelle, joka usein on epäluotettavaa ja kärsii väentungoksesta. Lisäksi moottoripyöriä käytetään usein liiketoimintaa alueella, mikä lisää niiden viehätystä. Sitä mukaa kun elintaso alueella nousee, sitä useammilla talouksilla on varaa moottoripyöriin. Nopeimmin kasvavien kansakuntien joukossa ovat Pakistan, Filippiinit, Indonesia, Burma, Malesia ja Thaimaa.

Sähköpyörät kasvattavat myyntiä kehittyneissä maissa

Pohjois-Amerikka ja Länsi-Eurooppa edustavat vain kolmea prosenttia maailma moottoripyörämarkkinoista vuonna 2013. Silti ne vastaavat 16 prosentista maailman moottoripyörämarkkinoitten arvosta. Se johtuu  isojen, raskaiden ja kalliiden moottoripyörämerkkien ja -mallien suosiosta. Sekä Pohjois-Amerikassa että Läsi-Euroopassa odotetaan kysynnän kasvavan nopeasti vuoteen 2018 asti, kun sähköisten mallien myynti kasvaa nopeasti ja polttomoottoristen pyörien kysyntä  toipuu viimevuosien lamasta. Vuodesta 2008 lähtien sähköisten polkupyörien kysyntä on kasvanut kaksinumeroisin prosentein monissa teollistuneissa maissa (erityisesti Saksassa ja Hollannissa), ja tämän suuntauksen odotetaan jatkuvan.

Sähköpolkupyörät, e-biket ovat kasvattaneet suosiotaan, koska ne ovat mukava vaihtoehto tavallisille polkupyörille erityisesti vanhempien kuljettajien joukossa. Lisäksi ne ovat ympäristöystävällisempia kuin polttomoottorilla varustetut moottoripyörät. Lisäksi niiden ajamiseen ei tarvita ajokorttia ja ne ovat paljon halvempia kuin perinteiset moottoripyörät ja niiden käyttökustannukset ovat alhaisemmat.

Asiasta kertoi ensin PR-Newswire. tutkimuksen teki Reportlinker-markkinatutkimuslaitos. Koko raportin löydät täältä.