Hondan kokonaan omistama Kiinan yksikkä piti eilen tiedotustilaisuuden kahdensillatoista Kiinan kansainvälisillä MP-messuilla. Lehdistötilaisuudessa Seiji Kuraishi Hondan Kiinan yksikön toimitusjohtaja totesi, että Kiinan mp-markkinat, jotka ovat suurimmat maailmassa ovat viime vuosina monipuolistuneet vauhdilla ja moottoripyöristä nautintoaan hakevien määrä on myös kasvanut. Tämän vuoksi Honda lisää tarjontaansa Kiinassa erityisesti isompien pyörien osalta.

Lisäksi se avaa kaksi isompiin moottoripyöriin keskittyneitä kauppoja Shanghaissa ja Pekingissä. Messuilla Honda esitteli CBR500r:ää, joka on yksi erikoismyymälöiden ensimmäisistä malleista.

Lisäksi Honda julkisti uuden globaaliin myyntiin tulevan mallinsa CBR 300 R:n, jonka tuotanto alkaa aikanaan Thaimaassa. Sitä saa ainakin kahdella värityksellä, Millennium Redillä ja Ross Whitellä.

Tekniset tiedot

Moottoriksi tulee yksipyttyinen 286 cm3 ruiskokone, jonka sylinterin halkaisija on 76 mm ja isku 63 mm. Se on siis vahvasti sukua CBR 250 moottorille, jossa on sama sylinterin halkaisia, mutta vain 55 millin isku.

Tehoa siinä 30,4 hv 8500 rpm ja vääntö 27 Nm 7250 rpm. Pyörä painaa ABSeineen 164 kg.

Lähin kilpailija Kawasaki Ninja 300 on kaksisylinterisine rivikoneineen tehokkaampi 39 hevosvoimineen ja 27 Nm vääntöineen. Kawasaki on tosin 9,5 kg painavampi kuin Honda.

Edit: lisätty ingressiin tieto teknisten tietojen saatavuudesta sekä itse tekstiin moottorin koko, teho, paino ja vertailutiedot.