Vista Development Lausannesta Sveitsistä on yritys MotoGuardin takana. Ohjelmiston tavoitteena on antaa motoristeille mahdollisuus auttaa toisiaan, jos jonkun ohjelmiston käyttäjiin kuuluvan yhteisön jäsenen moottoripyörä varastetaan. 

Menetelmä on yksinkertainen, nimetön ja todennäköisesti myös hyvin tehokas. Ongelmana moottoripyörävarkauden tapahtuessa on se, että tilanteessa pitää toimia mahollisimman nopeasti, että pyörä on mahdollista löytää. Moto-Guard mahdollistaa hälytyksen tekemisen 5-100 kilometrin päähän tapahtumapaikasta.

Varkauden uhri tekee tilanteessa älypuhelimellaan hälytyksen, jolloin lähialueella sijaitsevat järjestelmään kuuluvat motoristit saavat omaan älypuhelimeensa valokuvia varastetusta pyörästä, kuvauksen sekä kartan, joka kertoo, missä pyörä sijaitsi varkauden tapahtuessa. Jos viestin saanut motoristi näkee varastetun pyörän, hän aktvioi "marked bike" -painikkeen näytöllä. Älypuhelimen gps-sirun antamat koordinaatit löydölle lähetetään mahdollisen valokuvan kanssa omistajalle automaattisesti, joka sitten puolestaan voi antaa tiedon poliisille.

Moto-Guard käyttää siis sosiaalista, sovelluksen jakavaa yhteisöä ja sen verkkoja optimoidakseen varastetun pyörän löytymismahdollisuuden. Sovellus on saatavilla jo Applen iOS:lle ja tulossa Googlen Android-käyttöjärjestelmälle.

Sovellus sinänsä on ilmainen, mutta oman pyörän tietojen ja kuvien lataaminen sovelluksen ylläpitämään järjestelmään edellyttää "crediittien" hankkimista esimerkiksi oman luottokortin avulla.

Lisätietoja valmistajan kotisivuilta täältä. Asiasta kertoi mm. Morebikes.