Ilta-Sanomien artikkelin mukaan valituksen tekijöitä ovat yksityishenkilö ja Kiiminkien Luonnonsuojeluyhdistys ry. Lehdelle asiasta kertoi radan harjoitus- ja kilpailutoiminnasta vastaava OZ Operointi Oy:n edustaja.

Oulun kaupunki on rakennuttanut ja hallinnoi OuluZone-monitoimikeskusta, joka sijaitsee noin 30 kilometrin etäisyydellä Oulun keskustasta Kuusamoon päin. Alueelle on rakennettu monenlaisia aktiviteetteja. Käytössä ova rallicrossiin ja jokamieluokkaan sopiva rata, jossa on myös 1,4 kilometrin mittainen asvalttipätkä.

Asvalttiosuudella järjestetään mm motoristeille tarkoitettuja ennakoivan ajon kursseja. Samaan tarkoitukseen rataa voivat käyttää myös autokerhot.

Alueelle on tehty maankäyttövaraus ampumaurheilu- ja harrasteilmailukeskukselle. Lisäksi siellä on toimiva motocrossrata. Ensimmäisen rakennusvaiheen aikana tehtyjen ratojen ympäristöluvat ovat voimassa.

Valituskierre on jo aiemminkin viivästyttänyt monitoimikeskuksen edistymistä. Valmistuvan karting-radan eteenkään ei voida tehdä markkinointia, vaikka sen pitäisikin olla uusin ja hienoin mitä Suomessa on.

Ristiriitaa herättää se, että alueen lähellä on monenlaista muuta toimintaa, josta ei ole valitettu, kuten soranottopaikkoja ja turvesuo ja avolouhos. Myöskään suunnitellusta ampumaurheilukeskuksesta ei ole tehty valituksia.

Edellinen valitusprosessi KHO:ssa kesti kaksi vuotta.