Aloitetaan rauhallisesti perustavaralla. Kaksi viimeistä pyörää vetävät ja meno on aika arvokkaan näköistä. Mitä kolme pyörää jonossa vaikuttaa ohjattavuuteen ja kääntösäteeseen? Mikä määrittää pyörän akselivälin? Ja pitäisikö tällaisessa tapauksessa jomman kumman vetävän pyörän veto olla kytkettävissä poissa päältä silloin kun ajetaan rauhassa suoraa tietä?

Allaolevan esimerkin mukaan vaikuttaisi siltä, että ainakin vetopito on kohdallaan.

Seuraavana samassa jonokaksitakapyörävetoisten ryhmässä on tehokkaaseen sporttipyörään sarjaan pultattu toinen vetävä pyörä. Ehkä se toinen vetävä takapyörä parantaa vetopitoa tiukoissa lähdöissäkin? Miten onnistuu kuminpoltto, entä wheeliet?

Tässä on erona edelliseen se, että takahaarukka on yhtenäinen ja jäykkä, jolloin molemmat pyörät joustavat yhdessä.

Edellisessä esimerkissä molemmat takapyörät oli jousitettu erikseen, siinä on kaksi takahaarukkaa. Ratkaisu sopii hyvin esimerkiksi maasto-olosuhteisiin, kun molemmat vetävät pyörät pystyvät mukautumaan epätasaisuuksiin. Meno on vakaata ja jousituksella on mahdollisuus imeä maaston muodot ja veto pysyy hyvänä.

Kiinteä takahaarukka taitaa taas olla selkeä asvalttisoturin ratkaisu. 

Ranskalaisen moottoripyöräsuunnittelijan Julien Rondinaudin konsepti eroaa sikäli, että vaikka siinäkin on kolme peräkkäistä pyörää, se on alunperinkin suunniteltu kolmipyöräiseksi, joten keskimmäinen pyörä on myös pituussuunnassa keskellä. Ja tässä vain keskimäinen pyörä vetää. Perimmäinen pyörä on omalla takahaarukallaan kiinni, erillisjousitettu ja siinä on levyjarru, mutta siihen ei ole voimansiirtoa.

Suunnittelija uskoo, että kolmen renkaan ansiosta kallistuneenakin voi kaarteessa kiihdyttää ilman riskejä. Myös painonjakauman pitäisi olla optimaalinen ja jarrutusmatkan lyhyt, koska kaikki kolme pyörää jarruttavat.

Pyörässä on käytetty tilan säästämiseksi takaperin käännettyä KTM:n SuperDuken moottoria ja renkaskoko on niinkin pieni kuin 14 tuumaa. Tavoitteena on ollut lisätä tiehenkosketusalaa 50 prosentilla. Ainakaan vielä en löytänyt kuvia toimivasta versiosta, mutta 3D-animaatio on hieno.