Poliisipartio tarkisti moottoripyöräilijän ajokunnon Jyväskylässä Betonitiellä maanantaina kello 00.35. Ilmeni, että mies (35) puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Mies toimitettiin verikokeeseen.

Miehellä oli voimassa oleva ajokortti, joka ei kuitenkaan oikeuttanut ajamaan moottoripyörää. Ajokortti otettiin poliisin haltuun ja kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

***

Naantalissa poliisipartio tapasi lauantaina kello 20.15 Ruonan yhdystiellä kilvettömällä motocross-moottoripyörällä liikkeellä olleen 19-vuotiaan miehen. Mies kuljetti pyöräänsä useita kymmeniä metrejä etupyörä ilmassa. Mies oli häiriköinyt liikenteessä enemmänkin ja hänestä oli tehty useita ilmoituksia.

Miestä epäillään mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumaan.

***

Maskun Muurainkujalla suistui lauantaina kello 20 aikaan 17-vuotiaan miehen kuljettama kevytmoottoripyörä tieltä ja törmäsi valaisinpylvääseen. Kuljettaja toimitettiin ambulanssilla hoitoon. Vammojen vakavuudesta ei ole toistaiseksi tietoa. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumaan.

***

Raisionkaarella kohtasi poliisin moottoripyöräpartio sunnuntaina kello 16.20 aikaan motocross-pyörän, joka poliisin nähtyään lähti pakenemaan kevyen liikenteen väylää käyttäen yli 100 kilometrin tuntinopeutta.

Paennut pyörä ja epäilty kuljettaja tavoitettiin myöhemmin yleisövihjeiden perusteella. Kuljettajaa epäillään mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumaan

***

Sunnuntai-iltapäivänä tapahtui liikenneonnettomuus nelostiellä Laukaassa Vehniän kylän kohdalla noin kello 15.20. Etelän suunnasta kohti pohjoista ajanut moottoripyöräilijä kaatui ja osui autoihin. Liikenne oli tapahtuma-aikaan jonoutunutta. Kaatumisen yhteydessä moottoripyörää kuljettanut, 50-luvulla syntynyt, mies loukkaantui. Hänet kuljetettiin lääkärihelikopterilla KYS:aan.

Tapahtumasta lisätiedotetaan aikaisintaan maanantaina.