Vuosimallin 2016 Kawasaki Ninja ZX-10R esitellään lokakuussa Barcelonassa Espanjassa. Tulevassa pyörässä on paljon ominaisuuksia, joihin on saatu vaikutteita Kawasaki Racing Teamilta, väitetään yrityksen julkistamassa tiedotteessa.

Vaikka moni asia muuttuu, Team Green kuitenkin painottaa, että kyseessä ei ole täysin uusi malli, vaan päivitys vanhaan. Luvassa on joka tapauksessa uusittu ulkomuoto ja paremmat jousituksen komponentit sekä premiumluokan jarrut.

– Uuden mallin osalta Kawasaki on keskittänyt kehitysresurssinsa kokonaisuuden kehittämiseen sekä suorituskyvyn parantamiseen. Olemme ylpeitä lopputuloksesta: se merkitsee merkittävää edistymistä sekä alustan että moottorin suorituskyvyn osalta ja tarjoaa loistavan ympäristön esitellä uutta kuljettajan avuksi suunnattua huipputason tekniikkaa sekä muuta teknologiaa, suunnitteluprojektin vetäjä Yoshimoto Matsuda kertoo.

– Palaute, jonka kehitystiimimme on saanut Kawasaki Racing Teamilta sekä sen kuljettajilta Jonathan Realta ja Tom Sykesiltä on auttanut luomaan tähää asti kilpailukykyisimmän ja tehokkaimman Ninja ZX-10R:n tähän mennessä. Pyörä on yhtä kotonaan sekä radalla että päivittäisessä ajossa.

Jutun aloituskuvana Kawasakin julkistama teaserikuva uutuudesta.