Järvenpäässä partioautolla liikkeellä olleiden poliisien huomio kiinnittyi tiistai-iltana kello 21. jälkeen kahteen mopoon, jotka ajoivat kovaa vauhtia Pellonkulman Alepan tienoilla. Partio lähti mopojen perään, jolloin molemmat mopot kiihdyttivät karkuun. Someronpolun päässä toinen mopoista suistui ojaan ja mopoa kuljettanut nuori naiskuljettaja yritti vielä juosten paeta poliiseja.

Poliisi tavoitti nopeasti karkuun yrittäneen tytön. Tämä ei osannut kertoa järjellistä syytä pakoyritykselleen. Tytön käyttämällä reitillä oli myös jalankulkijoita, jotka joutuivat väistämään kovaa vauhtia ajanutta mopoa.

Poliisin testiajossa mopo kulki 70 km/h. Mopo oli myös muutoin kunnoltaan liikennekäyttöön sopimaton, mm. etuvalo ei toiminut eikä siinä ollut vilkkuja. Mopoa kuljettanut tyttö määrättiin ajokieltoon ja poliisi tutkii tapahtunutta mm. törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Yleensä 65 km/h on myös ollut rajana sille, vaaditaanko mopo vietäväksi muutoskatsastukseen, nähtäväksi jää, mikä on lopputulos.