Ilmajokelaisten vauhdin todettiin olevan taas maailman huippua, alkuerissä Herman Kenkkilän tullessa ensimmäisenä ja Mikko Koskisen toisena maaliin. Seuraavassa erässä suomalaiset ottivat toisen ja kolmannen sijan, mutta sitä seuraavassa erässä Kenkkilä kaatui. Koskinen vastaavasti voitti oman eränsä.

Finaaliin lähtiessä tämä tiesi sitä, että Koskinen oli eturivissä, mutta Kenkkilä lähti mestaruuden ratkaisevaan erään takarivistä sijoituksellaan seitsemän.

Finaalissa koettiin suomalaisten kannalta epäonnea Mikko Koskisen kaaduttua taistellessaan finaalissa kolmossijasta. Tämän voidaan katsoa vieneen Koskisen mahdollisuuden MM-mitaliin yhteispisteissä. Ilman Koskista uusittu finaali järjestettiin jonoksi lähtösuoralle ja Kenkkilä ei kyennyt takamatkalta parantamaan sijoitustaan uusitussa finaalissa, tullen seitsemäntenä maaliin.

Kenkkilä pääsi vielä kahden kilpailun tasapisteissä uusintaan MM- pronssista isäntämaan Marzotton kanssa, mutta ei löytänyt radasta pitoja niin, että olisi kyennyt mitaliin saakka. Suomalaiset eivät muutenkaan löytäneet riittäviä lääkkeitä tarpeeseen nähden erittäin runsaasti kastellun radan liukkauteen. Toisin oli esimerkiksi mestaruuden jälleen voittaneen Italian Checcinin kohdalla, hänen keuliessaan maaliin. Yksi kehityskohde mestaruuden hakemiseen ensi vuonna on siis tiedossa.

Herman Kenkkilän ja Mikko Koskisen sekä heidän tiimiensä uraauurtavan kansainvälisen näytön innoittamana toiveena on saada ensi kaudella yleisöystävällinen Flat Track nousuun myös Suomessa ja uusia nimiä siten myös kansainvälisille radoille, nyt kun ovia on avattu.

Onnittelut vielä Motouutistenkin puolesta Kenkkilälle neljännestä – ja Koskiselle seitsemännestä sijasta MM-yhteistuloksissa maailman kärkikuljettajien joukossa!

Tulokset.

Tulokset.