World Moto Inc:in hanke hakee parhaillaan 250 000 dollarin rahoitusta Kickstarterin kautta. Ainakaan vielä rahoittajien käsi ei ole ollut kovin karttuisa, sillä taaloja on kertynyt vasta 1632 kappaletta. Tosin hanke on vasta aluillaan, ja sen rahoitusaikaa on jäljellä vielä 38 päivää, eli se päättyy lauantaina 28.11. Rahoitus toteutuu vain, jos koko summa saadaan kasaan. 

Wheelies siis näyttää sekä videota että kuvaa moottoripyöräsi vanteessa. Järjestelmä perustuu samaan ilmiöön, joka mahdollistaa elokuvien näkemisen, eli siihen, että aivot kursivat kasaan peräkkäiset näkemänsä kuvat. Tässä tapauksessa kuvien synnystä huolehtivat 424 LED-valoa joko vanteen toisella tai molemmilla puolilla vanteen puoliin sijoitettuina. Laitteen tietokone ottaa huomioon pyörän nopeuden ja jokaisen vanteen puolan sijainnin laskiessaan kuvan projisoinnin etenemistä.

Yrityksen teknologiajohtaja Chris Ziomkowski kertoi, että ajatus moisen järjestelmän toteuttamisesta syntyi hänen nähtyään valosapelin kajon Star Wars -elokuvassa. 

– On tiedettävä pyörän asento kaikkina mahdollisina aikoina ja samoin jokaisen puolan paikka. Sen lisäksi on valaistava LEDit sillä perusteella, mitä haluat kuvassa olevan, ja tehtävä se erittäin nopeasti.

Järjestelmän ongelmana on se, että kuva näkyy vain muille liikeenteessä olijoille. Toisaalta se on myös etu, sillä sen avulla voi personoida pyöränsä ennennäkemättömällä tavalla tai kuten World Moto Wheeliesiään mainostaa: sen avulla voi myös näyttää mainoksia ja tienata tien päällä ollessaan.

Järjestelmä on melko hintava: Kickstarter-kampanjassa perusversio (2-blade) maksaa halvimmilaankin 399 dollaria ja se tulee vain yhden vanteen jommalle kummalle sivulle. Allaolevasta videosta järjestelmän toiminta selvinnee parhaiten. Toivottavasti kyse ei ole samanlaisesta kuprusta kuin laserparranajohöylän kohdalla aiemmin. Sen kampanjanhan Kickstarter joutui perumaan.