TTS:n tapahtumassa oli tietopuolinen osuus tietokilpailuineen sekä leikkimielinen tietokilpailu. Lisäksi ryhmille näytettiin käytännössä, miten nuori tienkäyttäjä voi ennakoida raskaan kuorma-auton liikkeitä sekä miksi kuorma-autonkuljettaja ei pysty havaitsemaan kevyttä liikennettä kaikkialta autonsa ympäriltä.

Lapsille havainnollistettiin kuorma-auton ympärille asetettujen keilojen avulla katvealueita, jossa liikkuvia kuljettaja ei näe.

– Kuorma-autossa on yllättävän paljon alueita, jossa liikkuvia ei havaitse – edessä, peilien takana, auton sivuilla ja takana, kertoi Markku Hietamäki.

Vaikka kuorma-autossa on paljon peilejä, eivät ne näytä joka paikkaan. Toisaalta pelit aiheuttavat myös katveita yllättäviinkin paikkoihin. Myös auton sivulla oleviin katveisiin voi jäädä, kun auto on kääntymässä oikealle.

Jutun aloituskuvassa punaisten keilojen luona seisovat lapset ovat kuljettajalle näkymättömiä. Keilojen ja lapsien tilalle kannattaa miettiä moottoripyörä, ja pohtia, miten itse otat huomioon näkymisesi paitsi kuorma-autoon tai rekkaan myös muulle liikenteelle ison ajoneuvon katveessa. Ainoa oikea tapa toimia on siirtyä pois katvepaikoista sekä ison ajoneuvon että muun liikenteen näkökulmista.

Tämä pätee myös silloin, kun ajat risteykseen ajoneuvon takana. Jätä tilaa itsesi ja edellämenijän väliin niin paljon, että kaikki sivuilta tulevat pystyvät näkemään sinut.