Institute of Advanced Motoristsin, IAM:n tutkimus tehtiin yli 2000 autoilijan parissa. 77 % tutkimukseen osallistuneita oli sitä mieltä, että teknologia on autoillessa suurempi huolenaihe kuin kolme vuotta sitten. Luku on hyvä rinnastaa siihen, että ainoastaan 23 % oli sitä mieltä, että juopuneena ajaminen on suurempi riski kuin kolme vuotta sitten.

Tutkimukseen osallistujien mielestä tekstailu ja sosiaalisen median käyttö ovat kaksi suurinta henkilökohtaista turvallisuutta liikenteessä uhkaavaa tekijää. 93 % ja 92 % oli sitä mieltä, että ne olivat joko "erittäin suuri tai jossain määrin suuri riski".

Seuraavat kaksi maantielläliikkujien henkilökohtaista turvallisuutta uhkaavaa tekijää olivat humalassa tai huumeissa ajavat. Luvut olivat vastaavasti 90 % ja 89 %.

IAM:n tutkimien autoilijoiden mielipiteitä on käytetty Turvallisuuskulttuuri-indeksi-raportin laadinnassa. Tutkimuksessa on kyse 2000 autoilijan asenteista ajamisen turvallisuuteen ja ajokäytökseen Iso-Britanniassa.

IAM kertoo, että raportti muodostaa vertailukohdan vuosien mittaan tapahtuville muutoksille tarjoten mahdollisuuden miten asenteet tieturvallisuuteen muuttuvat vuosien saatossa.

Asiasta kertoi ensin Visordown.