Yksi Messukeskuksen halleista täyttyy MP-messuilla rakennetuilla moottoripyörillä. Niitä esitellään neljässä luokassa, jotka ovat Custom, Classic, Street ja Open. Kaikkiin luokkiin tulee suunnilleen saman verran pyöriä. Näyttelyn kokoaa nyt kolmatta kertaa Jarno ”Japi” Åström, joka jaksaa aina vaan olla yhtä innostunut tapahtuman kokoamisesta.

– Joka vuosi löydän uusia pyöriä ja rakentajia. Erityisesti olen rohkaissut nuoria rakentamaan pyöriä ja tuomaan ne täytteille, sillä ukkoutunut ala tarvitsee uusia rakentajia, kertoo Japi. Hän on juuri lähdössä Milanon rakennettujen pyörien näyttelyyn haistelemaan uusia tuulia.

Millaisia trendejä on nyt moottoripyörärakentamisessa Suomessa?

– Sanoisin, että suosittua on simppeli tyyli. Nyt rakennetaan paljon linjoiltaan kliinejä pyöriä ja sama pyörä voidaan rakentaa moneen kertaan näyttelykuntoon, Japi toteaa.

– Ei niin, että näyttelyissä pyörisivät samat rungot eri kuoseissa, mutta monesti joskus aiemmin rakennettu vanha pyörä rakennetaan uudestaan. Tähän vaikuttaa varmasti tiukka taloudellinen tilanne ja kierrättämisen trendi, ne näkyvät tälläkin alalla.

Japi haluaa kehittää tapahtumaa paikaksi, johon rakentajat tulevat tapaamaan toisiaan.

– Pyöriä näyttelyyn tuovat rakentajat tapaavat toisiaan näyttelyssä, mutta olisi mukava järjestää heille myös vapaamuotoisia tilaisuuksia. Tällaisissa tapaamisissa nuoret rakentajat tapaisivat konkareita ja jaetuista kokemuksista saataisiin tärkeää tietoa tuleviin projekteihin, Japi summaa.

Rakennettujen pyörien lisäksi Petrol Circuksessa on prätkähuoltojen osastoja.

– Työnäytökset alueella toisivat hyvää sisältöä. Saa nähdä, mitä kehitämme seuraavaksii.

Petrol Circus Custom Bike Showssa palkitaan rahapalkinnolla kaikissa neljässä luokassa kolme parhainta pyörää (500 e, 300 e, 200 e), tuomariston valinta (500 e) ja näyttelyn paras pyörä (1000 e). Vuoden Nuori Rakentaja palkitaan kunniakirjalla. Palkinnot jaetaan lauantaina 6.2. illalla.

Petrol Circus Custom Bike Showhun voit ilmoittaa pyöräsi lähettämällä viestin (nimi, yhteystiedot, kuvaus pyörästä & kuva) petrol.circus@pp.inet.fi. Lisätietoja antaa Jarno ”Japi” Åström puh. 040 507 7097.