Nyt kiinniotettu mies on kiistänyt ajaneensa moottoripyörää kypäräkameralla kuvatulla videolla. Otos julkaistiin youtubessa pian ajon jälkeen, kertoo Metro-lehti.

Poliisin mukaan kuultavana ollutta miestä on syytä uskoa nettivideolla ajavaksi motoristiksi. Esitutkinta on vielä kesken, joten poliisi ei kerro epäillyn ikää tai onko hänellä taustalla vastaavia tai muita rikkeitä.

Moottoripyöräilijä kaahasi läpi Helsingin 11.10. sunnuntaina keskellä päivää. Videosta selviää, että matka Itäväylältä Länsiväylälle sujui 10 minuutissa, kun se normaalinopeuksin kestää vähintään puoli tuntia. Matka oli noin 20-25 km pitkä, joten keskinopeudeksi tulee ainakin 120 km/h.

Nopeudet nousevat videon perusteella jopa yli 200 km/h, ja lisäksi moottoripyörällä matkassa ollut keuli ja pujotteli autojen välistä sekä aiheutti vaaratilanteita jalankulkijoille ja muulle liikenteelle.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Siitä voidaan tuomita enimmillään kahdeksi vuodeksi vankilaan.