Fusar Technologiesilla on parhaillaan joukkorahoituspalvelu Indiegogossa menossa rahoituskierros, joka päättyy 11 päivän kuluttua. Yrityksellä on hyvin pullat uunissa, sillä rahoitus on jo tuottanut 175 %. Tavoitellun 100 000 taalan sijasta laarin pohjalla on tätä kirjoitettaessa jo 174 925 Yhdysvaltain dollaria, 164 103 euroa. Onneksi rahoitusmuotona on flexible funding, joka tarkoittaa sitä, että Fusar voi nostaa kaiken ylimerkitynkin rahoituksen.

Fusar Mohawk muodostuu kolmesta eri laitteesta: se on sekä kypäräkamera, paikannin, yhteydenpitovälinen, navigointilaite, musiikkisoitin, kypärän "musta laatikko" että onnettomuushälytin. Fusar mainostaa Mohawkia älykypäräteknologian sveitsiläislinkkuveitsenä. Se on varustettu kiihtyvyysanturi, magnetometrillä, gyroskoopilla, wifillä ja Bluetooth 4.0:lla sekä GPS-sirulla. Mohawkin avulla voit muuttaa minkä tahansa kypärän älykypäräksi.

Rahoituskierroksen aikana Mohawkin saa halvimmillaan 349 dollarilla, 327 eurolla. Päälle tulee toki postitus, 30 dollaria tänne Euroopan pohjoisille perille. Settiin kuuluu Mohawk-kypäräkameralaite, valintasi mukaan joko ranteeseen tai ohjaustankoon kiinnitettävä Bluetooth-kauko-ohjain, Bluetooht kypäräkuuloke, toimintakameran kiinnitysteline sekä mikro-USB-laturi.

Fusar Mohawk edestäpäin.

Fusar Mohawk edestäpäin.

Matala ja aerodynaaminen

Fusar Mohawk on alunperin suunniteltu mahdollisimman matalaksi ja aerodynaamiseksi. Siinä on saranoitu mekanismi ja esijännitetty jousi, joka pitää kameran mahdollisimman matalalla ja vasten kypärän pintaa koko ajan. Se auttaa kameraa mukautumaan kypärän muotoihin ja stabiloi laitetta käytön aikana. Kamerassa käytetään vakiotoimintakameran asennussovitteita, joten kiinnittämisen pitäisi olla helppoa.

Mohawkin kamerapuoli tuottaa parhaimmillaan 140° Full HD-kuvaa. Kameran etulinssi kääntyy 180°, joten sen voi asentaa myös kypärän kylkeen ja silti ottamaan vaakakuvaa.

Laitteessa ei ole näyttöä, vaan sitä ohjataan älykameraohjelmistolla. Välitön ohjaus tapahtuu joko ranteeseesi tai moottoripyörän ohjaustankoon asennettavalla Bluetooth-kauko-ohjaimella. Moniväriset LEDit antava välittömän feedbackin. Lyhyt painallus kauko-ohjaimesta tuottaa 2 megatavun still-kuvia, pidempi painallus aloittaa videokuvaamisen. Kuvat ja videot synkronoituvat välittömästi älypuhelimesi kanssa, joten voit helposti katsella ja jakaa niitä.

Langaton kauko-ohjain voidaan asentaa ohjaustankoon, jolloin otetta ei laitteen ohjaamisen vuoksi tarvitse irroittaa ohjaustangosta.

Langaton kauko-ohjain voidaan asentaa ohjaustankoon, jolloin otetta ei laitteen ohjaamisen vuoksi tarvitse irroittaa ohjaustangosta.

15 sekunnin jälkitallennus

Toimintakamerassa on myös Hotshot-ominaisuus. Painamalla kahta kytkintä yhtäaikaisesti se tallentaa 15 viimeistä sekuntia ja lykkää ne sosiaaliseen mediaan. Vaikka et edes ollut aktiivisesti tallentamassa.

Mohawkissa on myös pilviominaisuuksia, joiden ansiosta jopa 12 käyttäjää voi keskustella keskenään yhtäaikaa, vaikka olisivat miten kaukana tahansa. 

Kaikki Mohawkin antureitten data on käytettävissäsi: ajoreitit, kallistuskulmat jne. Samoin se tunnistaa törmäyksen ja raportoi siitä välittömästi tekstiviestien avulla ennaltamäärittämiisi numeroihin sijaintipaikkoineen.

Siinä tapauksessa että tapahtuu onnettomuus "musta laatikko" -ominaisuuden ansiosta laite tallentaa viimeisen kahden minuutin tapahtumat; audion, videon, nopeuden, suunnan sekä muun telemetriikkainformaation.

Älypuhelinsovellus tulee saataville iOS- ja Android-laitteisiin vuoden 2016 ensineljänneksen mittaan. Mohawkin akunkesto on 2-4 tuntia päällekytketyistä ominaisuuksista riippuen. Fusarin kotisivuille pääset tästä, ja rahoitussivulle tästä.

Etulinssi kääntyy, joten Mohawk voidaan asentaa myös kypärän sivulle.

Etulinssi kääntyy, joten Mohawk voidaan asentaa myös kypärän sivulle.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Guardian mp-kypärä: lisätty todellisuus voi pelastaa henkesi

Älykypärämarkkinoilla kova kisa menossa - taas yksi lisää: iC-R intelligent Cranium

Skullyn heijastusnäytöllä varustetun kypärän jakelu siirtyy joulukuulle

Fusar Mohawk on kilpailijoihinsa verrattuna todella aerodynaaminen.

Fusar Mohawk on kilpailijoihinsa verrattuna todella aerodynaaminen.